(foto) Porsche şi-a modernizat emblema. Va fi pusă pe maşini din acest an

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Metal prețios periat, structură tridimensională a fagurelui, crestătură împrospătată și culoare aurie mai subtilă – la o inspecție mai atentă, acestea sunt diferențele dintre emblema Porsche modernizată și cea trecută în istorie. Motivul schimbării – aniversarea celor 75 de ani de mașini sport Porsche, o mare sărbătoare fiind programată pentru 8 iunie.

Pe maşinile din gama mărcii va apărea de la sfârşitul lui 2023.

În ciuda mai multor revizii, emblema Porsche este încă imediat recunoscută. Un aspect important, deoarece aceasta este una dintre cele mai renumite mărci comerciale din lume. Cu o atenție deosebită la detalii pe parcursul unui proces de trei ani, Joachim Paetzel, specialist pentru culoare și ornamente la Style Porsche, a lucrat cu colegi de design și experți în marketing pentru a moderniza cu atenție logoul iconic.

De asemenea, a fost important pentru designeri să se potrivească exact cu versiunile 2D și 3D ale emblemei. Marca nu este experimentată numai în forma sa fizică pe caroserie și în interiorul mașinii sport. De asemenea, trebuie să fie eficientă în identitatea mărcii în comunicații sau la punctul de vânzare.

„Factorul de timp este foarte important într-un proces de maturizare ca acesta. O marcă comercială nu este proiectată «în afara manșetei» în câteva zile. Trebuie să te întorci la ea din nou și din nou, uneori la intervale mai lungi. Al doilea sau al treilea look îți poate dezvălui lucruri pe care vrei să le optimizezi, până când în sfârșit se obține un efect armonios, natural. Abia atunci poți spune cu satisfacție: «Exact așa trebuie să fie!»”

Porsche a folosit emblema din 1952. Ulterior a fost actualizată în 1954, 1963, 1973, 1994 și 2008. Toate cele istorice sunt disponibile în întreaga lume de la Porsche Classic pentru mașini de epocă și noi în gama de piese originale. Unele dintre ele sunt fabricate în procese elaborate, ca noi versiuni bazate pe desene originale și folosind instrumente speciale.

Știați că …

… calul în galop din mijlocul emblemei este de pe sigiliul orașului Stuttgart? Denumirea își are originea în creșterea cailor (“stud garden”). În combinație cu numele orașului de deasupra sa, Porsche se identifică astfel cu a sa casă din Swabia.

… culorile negru și roșu, dar și coarnele de cerb stilizate, au fost luate de pe emblema tradițională a fostului stat german Württemberg-Hohenzollern (acum cunoscut drept regiunea Baden-Württemberg)?

… prima căutare a unei mărci Porsche a fost printr-o competiție deschisă? În martie 1951, medicul și colecționarul de artă din Stuttgart, Ottomar Domnick, a lansat un concurs la academiile de artă germane. Premiul oferit pentru crearea unui logo a fost de 1.000 de mărci germane. Cu toate acestea, niciunul dintre modelele prezentate nu a interpretat ce a avut în vedere conducerea Porsche.

… că importatorul auto american Max Hoffman a jucat, de asemenea, un rol în crearea emblemei? El a vorbit cu Ferry Porsche despre ideea unui logo în timpul vizitei sale în SUA la sfârșitul anului 1951. La 27 decembrie 1951, Porsche a notat: „Janta volanului decorată cu «Porsche» și emblema Stuttgart sau ceva similar.”

… emblema originală Porsche a fost desenată de Franz Xaver Reimspieß? Designerul, un desenator foarte talentat, a proiectat probabil și logoul Volkswagen în 1936. La începutul anului 1952 a schițat prima versiune a emblemei Porsche.

… emblema Porsche a fost protejată în calitate de marcă comercială din 1952 (DE 657728)? Aceasta poate fi utilizată numai în scop comercial, cu acordul expres al Porsche AG.

… emblema a apărut pe mașini la patru ani de la inscripția Porsche? La sfârșitul anului 1952 logoul a apărut pentru prima dată pe janta volanului, iar în noiembrie 1954 a fost integrat în mânerul de pe capota lui 356 Speedster. Din 1959 a împodobit și capacele jantelor mașinilor sport din Zuffenhausen.

… noua versiune a emblemei clasice Porsche a fost supusă unor teste ample pentru a îndeplini cele mai înalte standarde de calitate? Acestea au inclus un test de ciclu climatic la Centrul de Dezvoltare Porsche din Weissach.

… la 1 aprilie 2019, Porsche a prezentat prima emblemă din lume cu un cod QR integrat, așa-numitul QREST?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata