Una din maşinile implicate într-o întrecere din weekend, găsită rapid de polițiști. Abaterile depistate

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Nici vinieta nu o avea achitată, dar drumurile noastre, inclusiv pentru curse, le folosea gratuit… Una dintre maşinile implicate într-o întrecere din weekend a fost găsită rapid de polițiști, după ce INSP s-a autosesizat în baza unor imagini distribuite în spaţiul public, deşi autorii acestora ulterior le-au ascuns.

Şi nici nu a fost dificil să o facă, căci este singurul BMW auriu cu numere străine din ţară. Şi păcat este de constatat că un asemenea automobil de cult, chiar cu un statut de colecţie (fiind produse mai puţin de 20.000 de unităţi), este utilizat în încălcări ale regulilor de circulaţie.

Conform notei pe care am primit-o de la INSP, conducătorul acestui M5 E60 a fost tras pe dreapta luni seara, iar cu această ocazie s-au descoperit şi alte abateri de la legislaţia în vigoare. A fost sancţionat pentru:

  • Încălcarea de către conducătorii de vehicule a normelor de conducere preventivă conform prevederilor Legii nr.131/2007 privind siguranţa traficului rutier – cu amendă de 1.200 de lei şi trei puncte de penalizare.
  • Exploatarea vehiculelor cu defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizaţia de rigoare – cu amendă de 450 de lei şi trei puncte de penalizare.
  • Aflarea pe teritoriul Republicii Moldova a vehiculului neînmatriculat în Republica Moldova fără certificatul ce atestă achitarea vinietei pentru o perioadă mai mică sau egală cu 7 zile – amendă de 2.250 de lei.

Anterior conducătorul acestui automobil a mai dat dovadă de ceea ce legea numeşte comportament agresiv în trafic şi a demonstrat că are un eșapament modificat.

Cmentariile sunt închise