Autoritățile chineze, după cele americane, impun Tesla să facă un așa-numit recall

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Tesla va rechema peste 1.6 milioane de vehicule electrice în China (1.610.105 mai exact), a anunţat vineri autoritatea de reglementare de la Beijing, din cauza problemelor de software care reprezintă riscuri de siguranţă în timpul conducerii.

Campania afectează mașini importate Model S, Model X şi Model 3, alături de Model 3/Y produse local. Toate au fost fabricate în perioada 26 august 2014 – 20 decembrie 2023.

China este a doua mare piaţă a Tesla, iar anunţul autorităţilor de la Beijing vine la scurt timp după cel al autorităților americane, problema fiind aceeași.

Deși Tesla poate actualiza de la distanţă vehiculele pentru a rezolva problemele, operațiunea este oricum clasificată ca rechemare de produs, conform reglementărilor chineze.

Astfel fiind spuse, producătorul auto american va emite actualizări software “over-the-air” pentru 1.61 milioane de vehicule electrice.

Separat, Tesla va actualiza software-ul pentru 7.538 de Model S şi Model X pentru a le rezolva problema uşilor care s-ar putea debloca și deschide în accidente.

Cmentariile sunt închise