(video/update) Poliţia va căuta să tragă la răspundere trei participanți într-o cursă stradală din Chişinău

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update 12.07.2023) Clipul a fost eliminat de YouTube şi ne-am ales cu o avertizare în urma unei plângeri de încălcare a “drepturilor de autor” venită din partea utilizatorului ANTARES – GTA 5 RP, care e înregistrat pe platforma video cu adresa de email vitenenji@gmail.com.

Coincidenţă sau nu, dar adresa de email corespunde cu cea a unui utilizator de Instagram vizat şi etichetat în video, care a participat în cursă în calitate de pasager, minor.

Însă mai devreme, în ziua postării materialului care a atras atenţia poliţiei, sub videoul eliminat a lăsat următorul comentariu:


(10.07.2023, articol iniţial) În weekend, câţiva deţinători de maşini modificate sub capotă şi personalizate la exterior şi-au dat întâlnire într-o benzinărie din capitală inclusiv pentru o sesiune foto, probabil din lipsă sau insuficiență de content pentru Instagram şi TikTok, după care au decis să folosească un semafor cu cronometru de pe strada Mihai Viteazul pentru organizarea unei curse.

Imaginile au fost distribuite pe mai multe pagini publice de Instagram şi au ajuns şi în atenţia poliţiei, care va căuta acum să-i depisteze pe şoferi şi să le ceară socoteală pentru ceea ce au făcut. Potrivit ofiţerului de presă al INSP, Natalia Golovco, materialele video făcute publice au fost transmise responsabililor pentru documentare.

VIDEO: instagram.com/dsc_off_m5, instagram.com/p.v.v_9, instagram.com/mr_888_vv
https://youtube.com/shorts/Oo548fbNDw8?feature=share
VIDEO: instagram.com/dsc_off_m5, instagram.com/p.v.v_9, instagram.com/mr_888_vv

Amintim că potrivit Legii privind siguranţa traficului rutier, cursele stradale sunt catalogate drept comportament agresiv în trafic, iar acest lucru constituie o încălcare a art. 241 prim din Codul Contravenţional.

Iar în caz că şoferii din imagini vor încerca să spună cumva polițiștilor că nu au fost ei la volan în momentul cursei, se va proceda în baza unor noi sancţiuni intrate în vigoare chiar din 6 iulie:

Cmentariile sunt închise