(video) Porsche a anunţat când şi unde prezintă noua generaţie Panamera

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cu puțin timp înainte de lansare, noul Porsche Panamera își finalizează testele finale. În Barcelona și în împrejurimi, inginerii verifică detaliile finale ale noii generații de modele. Sedanul sport a finalizat deja majoritatea procedurilor de testare, în timpul cărora și-a demonstrat calitățile pe patru continente.

De exemplu, testele din SUA au verificat performanța transmisiei la altitudini mari și niveluri scăzute de oxigen sau au verificat performanța sistemului de răcire a motorului și a aerului condiționat la căldură extremă. În Scandinavia, Panamera a fost condusă la temperaturi foarte scăzute. În Africa de Sud a stăpânit condiții dificile de drum, iar în Asia, umiditatea ridicată a aerului și ambuteiajele au reprezentat provocări speciale pentru pachetul general.

Noul Panamera trebuie să exceleze aici și acum, în special în ceea ce privește performanța, confortul și acustica. Deşi arată familiar, automobilul este nou practic în totalitate.

Aflăm oficial că noul model Panamera are o gamă de motoare complet actualizată, cu un accent de ultimă generație pe sisteme de propulsie durabile și eficiente. După ce s-au oferit deja trei versiuni E-Hybrid pentru actuala a doua generație Panamera, se va adăuga o a patra opţiune plug-in hybrid. Noul derivat este un model de înaltă performanță care se încadrează perfect în gama versatilă. Nu se exclude că este vorba despre aceeaşi unitate de propulsie de pe noul Cayenne Turbo E-Hybrid.

Porsche spune că a mărit performanța electrică a lui Panamera în toate modelele E-Hybrid în ceea ce privește dinamica de condus, autonomia electrică şi viteza de încărcare a bateriei. Baza tuturor modelelor E-Hybrid este un motor electric nou, mai puternic, care este acum complet integrat în carcasa unui nou PDK. Oferă valori mai mari ale sistemului de propulsie și performanță de recuperare decât predecesorul său la o greutate mai mică. Energie îi este furnizată de o baterie de înaltă tensiune cu o capacitate semnificativ mai mare de 25.9 kWh. Un încărcător de bord de 11 kW scurtează timpul de încărcare în ciuda conținutului crescut de energie.

Revizuirile fundamentale ale motoarelor cu ardere internă facilitează eficiența și performanța suplimentară. Toate sistemele de propulsie ale noului Panamera sunt pregătite pentru viitoarele standarde de emisii!

Alături de gama sa de motoare complet revizuită, noul Panamera încorporează alte tehnologii noi. Pentru prima dată, Panamera are un șasiu de ultimă generație opțional cu un control activ al amortizorului și o gamă largă de funcții suplimentare. Standard însă va avea un șasiu semi-activ cu noi amortizoare cu două supape, care pot regla etapele de compresie și recul independent unele de altele.

Porsche va prezenta cea de-a treia generație Panamera la Festivalul Icons of Porsche din Dubai, pe 24 noiembrie 2023. Va fi expusă pentru participanții la festival în perioada 25-26 noiembrie.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise