(video) Strămoşul lui Panamera sau Cayenne Cabrio. Top 5 cele mai spectaculoase concepte ale Porsche

Compania Porsche a ales cinci cele mai bune concepte de maşini pe care le-a făcut vreodată. Într-un videoclip, Peter Varga şi Ivo van Hulten, designeri care răspund de exterior şi interior, au încercat să povestească pe scurt istoria acestor maşini şi despre ceea le face unice.

Pe locul cinci specialiştii Porsche au poziţionat coupeul 754 care a fost dezvoltat de Ferdinand Porsche în îndepărtatul 1959. Anume acest automobil a stat la baza a ceea ce a evoluat până în ziua de astăzi – modelul 911.

Poziţia a patra i-a revenit prototipului Porsche 989 făcut la sfârşitul anilor 1980. Această maşină era cât pe ce să fie produsă în serie, însă proiectul său a fost amânat cu părere de rău.

Totuși, în 2009 Porsche a lansat un model cu patru uși – binecunoscuta Panamera.

Vezi şi: (video) Top 5 modele Porsche ale căror motoare sună cel mai bine

Să vedeți și să nu credeți, dar Porsche a construit cândva și conceptul unui Cayenne decapotabil, cu patru locuri și încă cu două uși! Evident, acesta nu a fost produs în serie, însă a ocupat a treia poziție în clasament.

Argintul îi aparține conceptului supercarului hibrid Porsche 918 Spyder. Acesta, spre deosebire de Cayenne Cabrio a fost produs în serie, iar toate exemplarele au câte un proprietar.

Prima poziție în top o ocupă conceptul electric Mission E care va apărea în serie către 2020.

Vezi și: (video) Mini documentar: Cum a fost creat prototipul electric Porsche Mission E

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/