(video) Premieră: Cel mai puternic Porsche Cayenne din toate timpurile este disponibil şi în Moldova

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După lansarea cu succes a noului Cayenne facelift la începutul anului 2023, Porsche completează cea de-a treia generație revizuită complet a acestui SUV de succes cu un nou model de top. Ca și până acum, cel mai puternic Cayenne este un plug-in hybrid!

Porsche a modernizat tehnologia acestui succesor al lui Cayenne Turbo S E-Hybrid în mai multe moduri, obținând câștiguri semnificative în autonomie electrică și în special în performanță. Atât utilizarea de zi cu zi, cât și dinamica de conducere beneficiază în mod deosebit de pe urma schimbărilor.

Noul Turbo E-Hybrid este al doilea dintre cele trei modele hibride pe care Porsche le va introduce în portofoliul lui Cayenne în 2023, după cum a promis.

Caracteristici cheie:

  • Un motor electric cu o putere de 130 kW (176 CP) completează motorul V8 twin-turbo de 4.0 litri de 441 kW (599 CP) semnificativ reconfigurat. Împreună, cele două agregate oferă o putere combinată de 544 kW (739 CP) și un cuplu maxim de 950 Nm, suficient pentru 0-100 km/h în 3.7 secunde şi o viteză maximă de 295 km/h.
    • Pentru Cayenne Turbo E-Hybrid se declară un consum de combustibil mixt estimat la (WLTP) 1.7-2.0 l/100 km, dar şi un nivel mixt de emisii CO₂ (WLTP) de 39-45 g/km.
    • Pentru Cayenne Turbo E-Hybrid Coupe cu pachet GT se declară un consum de combustibil mixt estimat la (WLTP) 1.8-1.9 l/100 km, dar şi un nivel mixt de emisii CO₂ (WLTP) de 40-43 g/km.
    • Ceva ne spune că unitatea de propulsie va fi utilizată şi de Lamborghini Urus facelift.
  • În comparație cu predecesorul său, noul Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid oferă o autonomie electrică considerabil mai mare și timpi de încărcare mai scurți. Cu o capacitate crescută de 25.9 kWh, bateria de înaltă tensiune instalată sub podeaua portbagajului permite o autonomie electrică de până la 82 km. Noul încărcător de bord de 11 kW scurtează timpul de încărcare la mai puțin de două ore și jumătate, în ciuda creșterii capacității bateriei.
  • Ambele variante de caroserie poartă stilul frontal distinctiv rezervat modelelor Turbo, cu prize de aer de răcire mărite, accentuate de lame de aer negre strălucitoare. Bosajele arcurilor roţilor şi o suprafaţă mai mare a barei de protecţie posterioară sunt vopsite în culoarea caroseriei. Alte caracteristici distinctive includ două terminaţii de eșapament duble din oțel inoxidabil cu finisaj periat și etriere de frână roșii.
  • În interior, incrustațiile de aluminiu în tabloul de bord și ornamentele de pe panoul uşilor evidențiază concentrarea sporită pe performanță. Tavanul este acoperită cu Race-Tex. Echipamentul standard include un volan sport GT încălzit, un comutator de mod pentru selectarea rapidă și directă a modului de condus dorit, scaune sport tapiţate cu piele şi reglabile în 18 direcții. Alternativ, sunt disponibile scaune comfort tapiţate cu piele şi reglabile în 14 direcții.
  • Noile modele Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid sunt dotate standard cu suspensie pneumatică adaptivă care dispune de o nouă tehnologie cu două camere și două supape. Acest lucru face posibilă reglarea separată a etapelor de recul şi compresie, sporind confortul și siguranța în egală măsură, oferind în același timp un spectru și mai larg între setările de suspensie Comfort și Sport Plus. Suspensia combină manevrabilitate încrezătoare în viraje abordate dinamic, cu o serie de caracteristici concentrate pe confort în situații de conducere lentă și suprimarea maximă a înclinării și ruliului.
  • Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) este, de asemenea, standard pe Cayenne Turbo E-Hybrid. Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) și direcția pe puntea spate sunt disponibile ca opțiuni.
  • Doar pentru Cayenne Turbo E-Hybrid Coupe este disponibil un GT Package opţional, care aduce în gama de modele hibride caracteristici de performanță selectate de la Cayenne Turbo GT.
    • Toate sistemele șasiului şi cele de control, inclusiv suspensia pneumatică, sunt reglate special pentru noul model. 
    • Garda la sol se reduce cu 10 mm
    • Rulmenții de pivotare specifici GT măresc unghiul de înclinare a roţilor frontale cu -0.58 grade și, în combinație cu roțile frontale mai late, permit un răspuns și mai dinamic al direcției în viraje, o precizie generală mai mare a direcției și o aderență în mod semnificativ mai bună în viraje. 
    • Frânele Porsche Ceramic Composite (PCCB) de înaltă performanță vin standard.
    • Calitățile dinamice ale modelului Cayenne Turbo E-Hybrid Coupé pot fi sporite suplimentar (opţional) cu anvelope performante pentru jantele standard GT Design de 22 inchi, PDCC şi direcţie pe puntea din spate.
    • La exterior, maşina cu pachet GT iese în evidență printr-o secțiune frontală specifică, cu accente negre, bosaje negre, spoiler posterior cu elemente laterale din carbon, un difuzor din carbon şi eşapament din titan cu terminaţii centrale, preluat de la Turbo GT. Acoperișul este, de asemenea, realizat din fibră de carbon ușoară.
    • Cayenne Turbo E-Hybrid Coupe cu pachet GT poate face 0-100 km/h în 3.6 secunde și atinge o viteză maximă de 305 km/h.

Interesant este de remarcat pe final faptul că, deşi noul Cayenne Turbo E-Hybrid devine cel mai puternic Cayenne din gamă, la capitolul preţ este cu mult inferior versiunii Turbo GT (de la 215.700 euro)! În Republica Moldova, noul Cayenne Turbo E-Hybrid costă de la 169.900 de euro, iar varianta coupe de la 173.900 de euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise