(foto) Ce se întâmplă în Republica Moldova la moment: Care este starea vremii şi cea a drumurilor

A doua zi în care este valabil Codul Galben de condiţii complicate ale vremii ne-a adus ninsori şi mai puternice. Între timp, meteorologii de la Chişinău au lansat un nou Cod Galben de gheaţă instabilă. Acesta este valabil pe întreg teritoriul ţării până pe 18 ianuarie inclusiv.

Astfel, nici să nu vă gândiţi să intraţi cu autovehiculele pe gheaţă pentru deplasări şi distracţii!

Între timp, potrivit informaţiilor de ultimă oră şi a ceea ce putem observa peste geamuri, la această oră ninge puternic în zonele centrale şi de sud ale ţării, inclusiv în capitală. Ninsoarea puternică este pe cale să înceteze treptat spre noaptea care vine, asta dacă prognoza meteo e corectă şi vremea nu îşi va schimba capriciile.

Portalul meteorologic interactiv din Cehia, Ventusky, ne confirmă informaţia despre oprirea ninsorii şi trecerea ciclonului sudic spre Ucraina. Totodată ne poate arăta grosimea estimativă a straturilor de zăpadă depuse. Iată situaţia care este în această dimineaţă şi care va fi în jurul orei 23:00. Straturile de zăpadă vor ajunge să aibă o înălţime de peste 30 de cm pe alocuri.

Dacă ne-am clarificat cu vremea, să vedem acum ce ne spun autorităţile despre starea drumurilor naţionale. În contextul avertizărilor meteo de cod galben de ninsori pentru ziua de astăzi și mâine, Ministerul Economiei și Infrastructurii atenționează pietonii și conducătorii auto să fie prudenți în trafic, să respecte cu strictețe regulile de circulație și indicatoarele rutiere.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, pe drumurile naționale se efectuează lucrări de patrulare și combaterea lunecușului, iar circulația rutieră pe drumurile naționale este asigurată. Până la această oră, din seara zilei de ieri, în procesul tehnologic au fost antrenate alte 214 utilaje speciale, încă 1.633,3 tone de material antiderapant și suplimentar 294 muncitori rutieri.

În aceste condiții, conducătorii auto sunt îndemnați să se deplaseze cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, să păstreze o distanță mai mare între automobile, astfel încât să reușească manevra de frânare și să evite parcarea autovehiculelor în apropierea copacilor.

Pentru mai multe informații despre condițiile de circulație rutieră în perioada de iarnă, puteți accesa site-urile www.asd.md şi www.mei.gov.md. În perioada de iarnă, serviciul operativ al Î.S. “Administrația de Stat a Drumurilor” activează în regim non-stop la numerele 022-74-89-61, 022-22-55-30 și 060477177. Serviciul este dedicat pentru informarea cetățenilor.

Vezi neapărat: Recomandăm! Înainte să te porneşti la drum prin Moldova, utilizează acest instrument

Iată starea drumurilor, la ora 8:34, văzută prin cele câteva zeci de camere ale ASD:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/