(foto) Moldova: O femeie cu un copil mic şi doi minori de 10 ani au urcat într-o maşină cu o şoferiţă şi un bărbat beat

Din păcate, în urma sutelor de accidente înregistrate pe teritoriul țării, mulți șoferi încă nu au înțeles faptul că fiind iresponsabili, încrezuți în sine în trafic și nerespectând regulile circulației rutiere, pot deveni asasini ai familiei și comunității!

Printre principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere rămân a fi depășirea limitei de viteză, starea de ebrietate la volan, efectuarea unei depășiri fără asigurare, iar atunci când numărul de pasageri depășește norma stabilită de locuri destinate automobilului, în caz de impact, numărul persoanelor traumatizate crește semnificativ!

Așa s-a întâmplat și în cazul accidentului rutier care s-a produs în noaptea de duminică spre luni, în orașul Bălți, cu implicarea a trei minori. Potrivit INSP, o femeie de 27 ani, fiind în stare de ebrietate la volan (0,58 mg/l) a pierdut controlul automobilului și s-a tamponat în bordură, după care maşina s-a răsturnat. În habitaclu se aflau un bărbat de 55 de ani, la fel în stare de ebrietate (0,82 mg/l) și doi minori cu vârsta de 10 ani fiecare.

Ulterior, s-a stabilit că în timpul producerii accidentului, în autovehicul se mai afla o femeie de 36 de ani cu un copil de până la doi ani, care a părăsit locul accidentului imediat după impact, lăsând persoanele traumatizate să zacă în mașină, neacordându-le ajutor!

Persoanelor care au avut de suferit, în afara bărbatului, li s-a acordat primul ajutor medical după ce autorităţile au fost alertate de către cetăţeni. Eugenia Molceanov, ofiţer de presă al Inspectoratului de Poliţie Bălţi, ne-a mai comunicat că toţi cei trei minori din automobil sunt copiii şoferiţei iresponsabile!


Este de menţionat că acest accident rutier putea fi evitat, ca și multe altele, dacă conducătorul auto:

  • nu urca în stare de ebrietate la volan, fapt care a dus la pierderea controlului volanului;
  • nu avea exces de viteză;
  • nu schimba direcția de deplasare fără să se asigure.

Totodată, consecințele puteau fi mai puțin grave, dacă:

  • se cupla centura de siguranță;
  • se transporta numărul de pasageri conform numărului de scaune;
  • se transporta copilul mic şi minorii în scaune auto corespunzătoare.

Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP reamintește: nu urcați la volanul mașinii dacă ați servit alcool, păstrați limita de viteză şi asigurați-vă când făceți o depășire! Aveţi grijă de viața voastră!

Vezi detalii despre un alt accident care a avut loc în acest weekend:


https://autoblog.md/update-ce-s-a-intamplat-de-fapt-politia-da-mai-multe-detalii-despre-cauza-accidentului-din-aceasta-seara-din-preajma-localitatii-capriana/

Cmentariile sunt închise