(foto) Noi detalii despre concurentul de la Jaguar pentru Porsche Cayenne

(update 28.03.2019) Jaguar intenționează să introducă pe piaţă un nou SUV în anul 2021. În gama de modele a brandului va fi peste F-Pace și va deveni noul flagship al britanicilor, din acest segment, scrie Autocar. Colegii noştri, în baza informaţiilor pe care le deţin, ne mai confirmă încă o dată că denumirea îi va fi J-Pace.

Maşina va fi construită pe baza noii platforme MLA din aluminiu. Același șasiu va fi folosit de a cincea generație Range Rover. MLA este de așteptat să fie considerabil mai ușoară decât platformele actuale D7 și D8. Lungimea SUV-ului va fi de aproximativ 4.9 metri. Portbagajul va avea un volum de circa 650 de litri.

Colegii noştri şi-l imaginează mai nou în stilul lui I-PACE

În baza a noi informaţii mai aflăm că modelul va fi disponibil cu o unitate de propulsie hibridă. Un motor pe benzină va ocupa locul de pe puntea din faţă, în timp ce un altul electric pe cea din spate. În această situaţie Jaguar va renunţa la utilizarea de componente mecanice pentru o tracţiune şi în locul unui arbore cardanic va sta un set de acumulatori.

Cel mai probabil, din componenţa acestei unităţi hibride va face parte un motor turbo cu şase cilindri sau chiar unul cu patru cilindri. Autonomia de rulare doar cu energie electrică va fi între 80-100 de km. Evident vor exista opţiuni de motorizare doar cu agregate cu ardere internă.

În acelaşi timp, alte surse vehiculează că aproape de lansarea lui J-Pace va fi introdus pe piaţă F-Pace facelift care ar putea avea o versiune complet electrică cu agregate de pe I-PACE.

Anul trecut a devenit cunoscut faptul că în viitorul apropiat toate mașinile noi produse de grupul Jaguar Land Rover vor primi versiuni electrice sau hibride. Planul britanicilor va fi pus în aplicare încă înaintea de venirea lui 2020.


(10.04.2018) Jaguar lucrează la un concurent pentru Porsche Cayenne

Jaguar lucrează intens la cel mai mare SUV din gama sa de modele, care potrivit unor surse ar putea fi numit J-Pace. Noul model va dispune de forme noi și un design absolut nou, pe când la baza acestuia va sta platforma modificată din aluminiu a unui SUV din gama Range Rover.

Foto: autocar.co.uk

Astfel, viitorul J-Pace va fi cel mai mare SUV din gama Jaguar. Deocamdată nu există informații despre datele tehnice și motoarele ce vor putea fi montate sub capotă, însă cel mai probabil viitorul Jag ar putea moșteni și o parte din motoarele montate pe actualele modele Range Rover.

Ba mai mult, se pare că va exista și o versiune hybrid pe viitorul model, pe când cea mai importantă piață pentru Jaguar J-Pace ar putea fi China. Debutul este așteptat în decursul anului 2021.

Vezi ultimul model Jaguar pe care l-am testat: (video) Test Drive: Jaguar E-PACE R-Dynamic

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/