(video) O parte a raionului Briceni e sub zăpadă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Deşi meteorologii de la Chişinău au indicat abia în jurul orei 18:30 că se întâmplă, chiar la nordul ţării, în raionul Briceni, în aceste momente ninge cu o intensitate scăzută!

Cel puţin asta ne demonstrează o scurtă secvenţă video realizată de un martor ocular pe traseul din preajma localităţii Halahora de Sus.

Carosabilul este deja acoperit complet, semn că ninsoarea a început să cadă de-acum câteva ore. Automobilistul ne-a mai comunicat că ninge până spre Bălţi, el fiind în drum spre Chişinău, însă drumuri acoperite cu mai multă zăpadă le-a lăsat deja în spate. În plus, pe drumul spre Edineţ existau momente când nu erau văzute clar indicatoarele rutiere şi carosabilul, semn că şi viscolește uşor.

Fiţi dar atenţi dacă aveţi şi voi drum prin nordul ţării!

VIDEO: autoblog.md

Iată cum a fost în această după amiază şi în regiunea oraşului Camenca:

FOTO: t.me/tsvtiraspol

La ora 17:30, Administraţia de Stat a Drumurilor a comunicat că pe parcursul zilei de astăzi lucrările de întreținere a drumurilor naționale pe timp de iarnă au continuat în regiunile unde au fost necesare intervenții ale unităților teritoriale SA „Drumuri”. În zonele Nord și Centru, sectoarele Briceni, Ocnița, Drochia, Fălești, Sîngerei, Orhei, Rezina, Telenești, Călărași, Criuleni, Strășeni și Nisporeni, dimineața s-au efectuat lucrări de patrulare și combatere a lunecușului.

În procesul tehnologic au fost antrenate: 24 de utilaje speciale, 194.5 tone de material antiderapant şi patru muncitori rutieri. În prezent, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă pe toată rețeaua de drumuri naționale.


Mai este necesar de notat că Serviciul Hidrometeorologic de Stat nu anunţă să cadă ninsori nici în următoarele şapte zile. În schimb, conform portalului Ventusky pe care îl consultăm des, situaţia s-ar putea schimba semnificativ chiar de Revelion.

Iată cum va evolua ciclonul care se va apropia de Republica Moldova din nord-vest, începând din 27 decembrie:

Cmentariile sunt închise