(video) GENEVA 2019: Premieră – Ediţia limitată Bentley Continental GT Number 9 Edition by Mulliner

Bentley a creat un model de colecţie pe baza noului Continental GT pentru a sărbători centenarul pe care compania îl împlinește în acest an 2019. Continental GT Number 9 Edition by Mulliner este inspirat de trecutul ilustru al mărcii în motorsport și încorporează o serie de trăsături distinctive în cel mai luxos Grand Tourer din lume.

Doar 100 de exemplare vor fi realizate manual de către subdiviziunea Mulliner în Crewe, Anglia, pe bază de automobile produse în acest an.

Number 9 Edition aduce omagiu lui Sir Henry Ralph Stanley “Tim” Birkin – unul dintre originalii “Bentley Boys” din anii 1920 și 1930. Birkin a fost un client Bentley, un investitor și un pilot de curse, plin de spirit antreprenorial și ambiție, și prin colaborarea hotărâtă dintre om şi maşină s-a născut modelul 4 ½ litre “Blower”.

No. 9 a fost botezată maşina pe care Sir Tim a folosit-o pentru a concura în Le Mans în 1930. El a comandat producerea unei serii de exemplare 4 ½ litre, alimentate şi de un supercharger dezvoltat în colaborare cu inginerul independent Amherst Villiers. Odată instalat, puterea modelului a crescut de la 112 la 176 de cai, devenind astfel una dintre cele mai iconice maşini de curse în anii dinaintea războiului.

Vezi şi: (video) Premieră mondială: Bentley Mulsanne W.O. Edition by Mulliner – limuzina supremă de colecţie

Un Continental GT Number 9 Edition by Mulliner se va distinge printr-o serie de execuţii a caracterelor No. 9 şi o grafică specială aplicată pe grila radiatorului. Clienții vor avea posibilitatea să aleagă între Viridian green sau Beluga black pentru vopsirea caroseriei şi jante de 22 de inci Mulliner Driving Specification ce pot fi vopsite la fel în una din cele două culori.

Standard mai este aplicat un pachet Black Line Specification și un carbon bodykit.

Vezi şi: (video) Premieră: Noul Bentley Bentayga Falconry by Mulliner le place şi păsărilor răpitoare

În interiorul maşinii, clienţii vor avea de asemenea opţiunea de a alege între o tapiţerie în Cumbrian Green sau Beluga, aplicată pe scaune, panourile uşilor şi alte zone. Logouri B sunt brodate şi împodobesc tetierele scaunelor şi din nou panourile uşilor. O inserţie deosebit de frumoasă din aluminiu, cunoscută sub denumirea de Engine Spin, este folosită pentru decorul consolei centrale. Asemenea era folosită în maşinile de curse şi în industria aeronautică din anii ’20-’30 ai secolului trecut.

Consola centrală a vehiculului este îmbogăţită prin includerea unui ceas mecanic exclusiv British Jaeger. Dezvoltat printr-un parteneriat între Mulliner și British Jaeger, ceasul este inspirat de cadranele de bord ale maşinii de curse legendare și utilizează aceleași metode tradiționale de fabricație a cadranelor vintage.

Mai mult, în Bentley Rotating Display a fost inclus un artefact care să amintească de istoria maşinii comemorate – o bucată mică de lemn din scaunul maşinii pe care Birkin a folosit-o în Le Mans, care a fost eliminat în timpul restaurării. Această piesă retroiluminată a fost inclusă în rășină pentru păstrare îndelungată.

Fiecare dintre cele 100 de autoturisme vor mai avea nişte inserţii realizate din aur autentic de 18 carate şi nişte plăcuţe speciale “1 of 100”.

Vezi şi: (foto/video) GENEVA 2016: Premieră mondială – Bentley Mulsanne Grand Limousine By Mulliner

Bentley va sărbători un secol de la fondare în ziua de 10 iulie 2019. De la primul prototip creat într-un grajd din Londra la modelele fenomenale conduse astăzi în întreaga lume, Bentley a transformat faţa automobilelor de lux. W.O. Bentley a fondat Bentley Motors cu scopul de a “construi o mașină rapidă, o mașină bună, cea mai bună din clasa sa”. Acest principiu a rămas în centrul viziunii companiei de atunci.

Fiecare Bentley construit în timpul anului 2019 va avea o colecție de accente stilistice atent aplicate la exterior şi interior. Insignele de pe capotă, portbagaj şi jante vor avea un finisaj metalic special creat în jurul logoului B finisat în Centenary Gold. Cele de pe capotă şi portbagaj vor mai afişa anii 1919-2019.

La deschiderea ușilor, o lumină de bun venit va proiecta pe pământ simbolul Bentley, în timp ce plăcile speciale de pe praguri vor evidenția anii-cheie. La interior, aripile Bentley și literele B de pe volan şi levierul cutiei de viteze sunt finisate în Centenary Gold, aşa cum va fi şi B-ul de pe cheia automobilelor.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/