(foto) Noile Audi RS 4 Avant edition 25 years și Audi RS 5 Sportback performance edition

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pentru a sărbători cea de-a 25-a aniversare a modelului RS 4, Audi lansează un model de ediție specială și limitată. Fiind nava amiral de performanță a seriei A4, modelul se mândrește cu o dinamică de condus impresionantă.

Cu detalii exclusive la interior și exterior și culoarea iconică Imola Yellow, acesta amintește de Audi RS4 Sport. Într-un context și Audi RS 5 Sportback performance edition se alege cu un upgrade.

Audi RS 4 Avant edition 25 years

În anii 1990, Audi a stabilit ideea de break sportiv cu Audi Avant RS2 și Audi S6 plus. Cu toate acestea, primul model RS de la quattro GmbH (acum Audi Sport GmbH) a fost RS4 Avant din 1999, generația B5. Pentru primul model RS 4 din seria B5 (1999-2001), denumirea RS4 a fost scrisă fără spațiu. Dar acest lucru s-a schimbat cu RS 6 din seria C5 în 2002.

În comparație cu Audi S4, acesta a pătruns pe scenă cu o caroserie lărgită și un motor biturbo de 2.7 litri cu șase cilindri dezvoltat în colaborare cu Cosworth. La acea vreme avea o putere impresionantă de 380 CP. Cea mai sportivă versiune a primei generații RS 4 a ajuns pe piață în 2001, cu RS4 Sport. Printre caracteristicile sale se numărau o suspensie mai joasă, scaune tip bucket, evacuare sport și un volan din piele întoarsă.

Noul RS 4 Avant edition 25 years face ecoul designului memorabil al acestui vehicul și este la rândul său cea mai sportivă versiune a actualei serii B9.

Caracteristici cheie:

  • Motorul V6 biturbo dezvoltă cu 20 CP mai mulți decât pe un RS 4 Avant obișnuit – 470 CP. Cuplul maxim rămâne de 600 Nm. Cu acest surplus de putere poate realiza 0-100 km/h în 3.7 secunde (-0.4). Viteza maximă e limitată la 300 km/h.
  • Standard sunt montate sistemul de frânare RS ceramic și sistemul de evacuare a gazelor de eșapament RS sport plus. Terminațiile de eșapament sunt negre mate.
  • Standard mai este suspensia RS sport pro cu coilover reglabil manual. Aceasta conferă modelului aniversar o gardă la sol mai mică cu 10 mm. În plus, poate fi coborâtă cu încă 10 mm.
  • De asemenea, vehiculul este echipat cu diferențialul sport quattro, care asigură o mai mare agilitate și o mai mare înclinație spre spate pentru o plăcere sporită de condus, în special în modul de conducere dynamic.
  • Software-ul actualizat al unității de control al transmisiei asigură timpi de schimbare mai rapizi și o răspândire sensibil crescută între diferitele moduri de conducere.
  • În exclusivitate pentru Audi RS 4 Avant edition 25 years, unghiul camber negativ al roților frontale (înclinarea lor verticală spre caroserie) a fost mărit cu două grade. Totodată pe puntea din față au fost instalare brațe de control mai rigide. Un subcadru ferm fixat pe puntea din spate oferă un feedback mai precis al suspensiei și o performanță generală mai bună. Acest lucru este îmbunătățit și mai mult de diferențialul Torsen modernizat.

Vezi și: (video) Tuning din fabrică. Modelele Audi RS 4 şi RS 5 pot fi comandate cu unul din două pachete competition

Jante și anvelope speciale

  • Standard are anvelope Pirelli P Zero Corsa, concepute pentru utilizare pe șosele și circuite. Acestea acoperă jante forjate de 20 inchi, finisate în Palladium matte. Jantele, cunoscute din competition package, sunt optimizate din punct de vedere al greutății și au fost îmbunătățite vizual prin frezare intensivă. În plus, acestea au un offset modificat de la ET 22 la ET 18 pentru a sublinia sportivitatea.
  • De asemenea, clienții primesc de la partenerul Audi un kit compus dintr-un al doilea set de jante, anvelope semi-slick Pirelli sensorized P Zero Trofeo RS și sistemul Pirelli Track Adrenaline. Anvelopele sunt concepute special pentru circuit și sunt montate pe jante exclusive din aliaj de 20 inchi, negre mate.
    • Datorită compoziției specifice de cauciuc și a benzii de rulare asimetrice, anvelopele de performanță Pirelli sensorized P Zero Trofeo RS oferă o aderență excepțională în condiții de carosabil uscat, crescând astfel stabilitatea și aderența laterală.
    • Sistemul exclusivist Track Adrenaline dispune de senzori sofisticați în anvelope care oferă șoferului informații în timp real despre presiunea și temperatura anvelopelor, o unitate de control de înaltă performanță și o aplicație dedicată pentru telefon, compatibilă cu Apple CarPlay și Android Auto. Prin intermediul Pirelli Track Adrenaline, clientul va beneficia de informații în timp real și de acțiuni recomandate pentru gestionarea optimă a anvelopelor pe pistă.
    • Încă un punct de atracție: pe lângă anvelopele semi-slick Pirelli P Zero Trofeo RS și sistemul Pirelli Track Adrenaline, clienții primesc și o pereche de mănuși pentru utilizarea pe circuit. Confecționate de Alpinestars, acestea au fost concepute special pentru ediția specială și prezintă accente galbene.

Exterior

  • Pentru a comemora culoarea modelului RS4 Sport, ediția este, de asemenea, disponibilă în Imola Yellow. Nardo Gray și Mythos Black sunt alternative.
  • Printre altele a primit: ornamente de pe geamurile laterale în negru lucios; în premieră o inserție neagră în stopuri; inele și inscripții negre lucioase; faruri Matrix LED cu rame întunecate specifice familiei RS; geamuri posterioare fumurii; inscripție gravată RS 4 edition 25 years în geamurile posterioare; un appearance package Carbon matte. Railings-urile de pe acoperiș au fost îndepărtate intenționat.

Interior

  • Interiorul, cu cusături decorative galbene, amintește de combinația de piele și Alcantara neagră/galbenă de la modelul RS4 Sport din 2001.
    • Pentru prima dată, covorașele au un logo RS 4, iar rombul roșu tradițional Audi Sport și inscripțiile RS negre sunt acum și ele galbene.
    • Janta volanului, cotierele din piele de pe portiere, consola centrală din Alcantara neagră și manșonul schimbătorului de viteze au cusături în aceeași culoare.
    • Scaunele RS bucket cu cusături în formă de fagure și spătarul din carbon vin cu o combinație impresionantă de piele neagră închisă și tapițerie Dinamica cu cusături galbene contrastante. Chiar sub tetieră se află inscripția RS 4 în aceeași culoare.
    • Logourile de pe pragurile ușilor și proiecția RS din LED-urile de intrare sunt albe.
  • Literele mate de pe consola centrală indică numărul secvențial al fiecărei mașini în parte. Clienții vor putea selecta un fundal alb pentru turometru și vitezometru prin intermediul MMI – un tribut adus modelului Audi Avant RS2 din 1994, unde cadranele analogice au venit inițial în alb. Un sistem Launch Control semnalează momentul ideal pentru a accelera de pe loc cu ajutorul pictogramelor semaforizate.

Opțiuni speciale

  • În conformitate cu conceptul de patrimoniu, clienții pot alege opțiunea exclusivă de a comanda un volan din piele întoarsă aplatizat și cu marcaj central. Acesta este prevăzut cu cusături decorative galbene, iar partea superioară a schimbătorului de viteze este finisată în piele întoarsă neagră. Prețul este de 2270 de euro. Audi recomandă purtarea de mănuși atunci când se folosește acest volan.
  • Concomitent cu lansarea Audi RS 4 Avant edition 25 years, Audi collection prezintă Chronograph RS 4 Avant edition 25 years. Ceasul oglindește numeroase detalii din vehicul. De exemplu, are un cadran din carbon și detalii galbene, cum ar fi logoul RS 4, acul central al secundarului cronometrului și cusăturile contrastante de pe cureaua din piele. Ca și automobilul, ceasul va exista în același număr limitat de unități.

În context, Audi anunță că și RS 5 Sportback performance edition primește upgrade-ul de putere până la 470 CP. Mașina poate realiza 0-100 km/h în 3.7 secunde (-0.2). Viteza sa maximă este de 300 km/h. Vine, de asemenea, echipat standard cu RS sport suspension pro cu direcție dinamică și un diferențial Torsen modernizat.

Modelele pot fi comandate începând cu iunie 2024. Audi RS 4 Avant edition 25 years este limitat la doar 250 de exemplare și costă de la 142.905 euro. Prețul lui Audi RS 5 Sportback performance edition începe de la 128.420 euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise