(foto) Noua generaţie Hyundai i10. Premieră europeană la Salonul Auto de la Frankfurt

Noua, a treia generaţie a celui mai mic model din gama Hyundai îşi va marca premiera europeană peste câteva săptămâni la Salonul Auto de la Frankfurt. Cu acest anunţ şi primele detalii, producătorul sud-coreean publică şi o primă schiţă a maşinii prin care putem vedea cum a evoluat designul său.

Cea mai recentă adăugare la gama de modele i reprezintă un model cu un nou design dinamic, care arată un contrast între suprafețele sale soft și liniile ascuțite. Proporțiile au fost redefinite atât în lățime, cât şi în înălţime, iar cu roţi de dimensiuni noi tot mixul rezultă într-un aspect energic și agil.

Noul i10 are un design tânăr și dinamic, care iese în evidență în segmentul A. Grila frontală largă exprimă un caracter sportiv și încorporează luminile de zi LED pe margini, continuând astfel această caracteristică pe care o are şi în curând predecesorul său.

Prizele de aer triunghiulare accentuează lățimea și poziția automobilului, precum și au menirea de a îmbunătăţi aerodinamica sa. Montanţii C în formă de X, vizibili de departe, identifică în mod clar compacta și va atrage privirea printr-un logo care a apărut pe aceste elemente ale caroseriei. Volumele unice triunghiulare de pe aceasta mai evidențiază vizual lățimea mașinii și poziția roților la cele patru colțuri.

Setat pentru a deveni un lider în segmentul său, noua generaţie Hyundai i10 va cuprinde, de asemenea, o serie de dotări de conectivitate și caracteristici de siguranță. Sistemul Blue Link, interfeţele Apple CarPlay şi Android Auto, un încărcător wireless pentru telefoane și o cameră video retrovizoare sunt doar câteva din dotările care vor asigura o experiență de conducere cuprinzătoare fără compromisuri.

Se mai anunţă că noul model are şi unul dintre cele mai complete pachete de siguranță din segment. Forward Collision-Avoidance Assist utilizează un senzor radar frontal pentru a detecta nu doar mașinile, ci și pietonii din fața vehiculului, iar în caz de pericol să o oprească imediat. Standard va mai avea sistemele Driver Attention Warning şi Lane Keep Assist System, iar opţional se va putea alege un High Beam Assist pentru comutare automată a fazei lungi cu cea scurtă a farurilor.

Mai multe detalii despre noul Hyundai i10 vor fi oferite în zilele ce urmează.

Cmentariile sunt închise