(foto) Noul BMW iX1 finalizează testele de iarnă din nordul Suediei. Ce autonomie va oferi şi când îşi va face debutul

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Numărătoarea inversă este pornită pentru cea de-a treia generaţie BMW X1, dar şi pentru primul Sports Activity Vehicle (SAV) cu propulsie electrică din segmentul compact premium. Noul BMW iX1 a finalizat cu succes testarea dinamicii la centrul de teste de iarnă al BMW Group din Arjeplog, în nordul Suediei.

Pe drumurile acoperite cu zăpadă şi pe pistele de gheaţă special pregătite în jurul oraşului Arjeplog, aproape de Cercul Polar, modelul electric s-a alăturat variantelor plug-in hybrid şi celor alimentate convenţional ale noului BMW X1, trecând testele de aplicare integrate pentru sistemele sale de propulsie şi şasiu.

Aşadar, un alt model electric de la BMW Group a ajuns în faza finală a procesului de dezvoltare de serie.

Acest test de rezistenţă şi anduranţă la temperaturi extrem de scăzute şi condiţii de drum de iarnă a supus motoarele electrice, tehnologia de tracţiune integrală electrică, bateria de înaltă tensiune, electronica de putere şi tehnologia de încărcare ale BMW iX1 la o verificare deosebit de exigentă. A cincea generaţie a sistemului de propulsie BMW eDrive foloseşte cea mai recentă tehnologie a celulelor de baterii şi un management termic controlat inteligent pentru a permite timpi scurţi de încărcare şi o autonomie mai mare, chiar şi la temperaturi extreme sub zero grade Celsius.

Cu două motoare electrice (câte unul pe fiecare punte), a căror livrare a puterii este coordonată precis pentru a optimiza tracţiunea şi performanţele dinamice, şi tehnologia sa extrem de rapidă de control al patinării roţilor, BMW iX1 este perfect echipat pentru a asigura un progres sigur pe orice teren. La momentul acestor teste, autonomia estimativă şi consumul de energie în ciclu WLTP sunt declarate ca fiind de până la 438 km şi minimum 17.3 kWh/100 km.

La centrul de teste de iarnă al BMW Group din Arjeplog, sistemul de propulsie şi sistemele de şasiu ale modelelor noi sunt supuse unui proces de reglare fină extrem de detaliat. Drumurile acoperite cu zăpadă şi zonele de lacuri îngheţate pregătite special pentru aceste programe de testare prezintă inginerilor de dezvoltare şi testare ai BMW Group condiţiile ideale în care să perfecţioneze interacţiunea dintre motoare, tehnologia de tracţiune integrală electrică şi sistemele de control al suspensiilor la limitele dinamice longitudinale şi laterale.

Suprafeţele de gheaţă, în special, oferă condiţiile perfect reproductibile în care să se exploreze în detaliu şi să se optimizeze modul în care sistemul de propulsie şi şasiul funcţionează împreună. Acest program intensiv de testare pune bazele unor caracteristici de condus sigure – cu cele mai sportive calităţi pe care conducătorii le aşteaptă de la un BMW – şi o experienţă generală a automobilului bine rezolvată.

BMW iX1 este al treilea SAV al mărcii care prezintă un sistem de propulsie electric şi va fi adăugat la gama de modele imediat după lansarea noului BMW X1, premieră căruia este setată pentru toamna anului 2022. Modelul cu propulsie electrică se bazează pe o arhitectură auto flexibilă şi va fi produs pe aceeaşi linie de asamblare ca şi variantele cu motor termic şi sistem plug-in hybrid.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise