(foto) Noul Citroen C3 a primit motoare termice și un preț mai accesibil

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Prin deschiderea, începând cu ziua de astăzi, a comenzilor pentru versiunile pe benzină si a versiunii electrice a modelului Citroen C3, se reînnoiește un best-seller pe piața europeană, vândut în peste 1.5 milioane de unități din 2016.

Primele livrări urmează să fie efectuate în vara anului 2024. Versiunea Hybrid 100 va fi disponibilă în cursul acestui an.

Alternative pentru noul Citroen ë-C3

 • Alături de motorul PureTech 100, noul C3 oferă pentru prima dată un sistem de propulsie hibrid datorită modularității platformei SmartCar.
  • Hybrid 100: Noul C3 face electrificarea mai accesibilă, oferind tehnologia hibrid de 48V. Soluția permite ca până la 50% din călătoriile în oraș să fie efectuate în modul electric.
   • Hibridizarea combină avantajele benzinei și ale electricității cu două motoare. Acestea funcționează împreună sau separat, în mod automat și fără intervenția șoferului. Unitatea de propulsie combină o baterie litiu-ion de 48V care se reîncarcă în timpul anumitor faze de condus, un motor pe benzină cu 3 cilindri de 100 CP din noua generație, proiectat pentru a se adapta în mod special la noul sistem hibrid și noua transmisie electrificată cu dublu ambreiaj ë-DCS6 care integrează un electromotor de 21 kW produs în Franța.
   • Simplu și ușor de utilizat, propulsorul Hybrid 100 oferă 205 Nm de cuplu (55 Nm motorul electric), diminuând în același timp emisiile și consumul cu aproape 10% față de o versiune echivalentă pe benzină.
   • În cazul unor accelerații puternice, motorul electric furnizează o putere suplimentară de 9 kW (circa 12 CP).
  • PureTech 100: Ca opțiune de bază, Citroën C3 oferă un motor pe benzină turbo de 1.2 litri (100 CP) + cutie mecanică în 6 trepte. Complet reproiectat pentru performanță și fiabilitate, motorul este acum echipat cu lanț de distribuție.

Experiență unică de confort

 • Suspensie Citroën Advanced Comfort®: Pentru prima dată, noul Citroen C3 adoptă suspensii hidraulice progresive cu perne de amortizare. În exclusivitate pentru Citroën, acestea sunt standard pe toate versiunile C3! Două perne hidraulice sunt utilizate la fiecare colț al vehiculului împreună cu amortizorul și arcul, în locul tampoanelor mecanice. Una este pentru compresie și cealaltă pentru recul.
 • Scaune Advanced Comfort®: Ca o completare perfectă a suspensiei orientate spre confort, scaunele Citroën Advanced Comfort® ale noului Citroen C3 oferă, de asemenea, avantaje în ceea ce privește ergonomia și confortul posturii. Designul lor a fost îmbunătățit pentru noul C3 astfel încât să fie și mai primitor și să ofere un suport lateral mai bun. Acestea utilizează spumă suplimentară (+10 mm).
 • Concept C-Zen Lounge: Acest lucru este realizat în primul rând printr-o planșă de bord minimalistă poziționată orizontal astfel încât să sporească impresia de lățime. Planșa de bord este împărțită pe două niveluri distincte, cu elemente tehnice în partea superioară și o secțiune confortabilă învelită în textil, denumită „Sofa Design“, deoarece este inspirată de finețea și senzația de confort a canapelelor, în partea inferioară.
 • Absența unui panou de instrumente tradițional este o adevărată noutate pentru nivelul superior al planșei de bord. Noul C3 utilizează, în premieră, un nou Citroën Head-Up Display. Reflectă informațiile despre vehicul pe o suprafață neagră lucioasă situată între partea superioară a planșei de bord și partea inferioară a parbrizului. Inovația este combinată cu un nou volan multifuncțional compact, mai mic și mai ușor de manevrat.

Mai mult spațiu fără a compromite agilitatea

 • La fel de agil și manevrabil: cu o lungime de 4.01 m, noul C3 este cu 19 mm mai lung. Rămâne în continuare compact pentru o agilitate mai mare (rază de bracare de 10.6 m).
 • Acces mai facil la bord: cu o înălțime de 1.57 m (fără barele de plafon), noul C3 este cu aproape 100 mm mai înalt. Primul câștig îl reprezintă garda la sol, care crește de la 135 la 197 mm pentru noul C3! Acest aspect supraînălțat, pe lângă faptul că îi conferă un aspect ușor, asemănător cu cel al unui SUV, facilitează urcarea și coborârea din vehicul, un element de confort important pentru clienți, și oferă o conducere mai sigură peste limitatoarele de viteză și gropile des întâlnite în timpul conducerii urbane și suburbane.
 • Un interior mai spațios, cu mai mult spațiu pentru picioare, pentru cap și pentru coate, pentru confort sporit: scaunul este ridicat cu 76 mm față de versiunea actuală. În plus, având mai multă înălțime, oferă mai mult spațiu pentru cap (+31 mm față de media pieței) și permite reglarea poziției scaunelor pentru a elibera mai mult spațiu pentru picioarele pasagerilor. Spațiul pentru picioare din spate este mărit cu cel puțin 20 mm față de media pieței. De asemenea, au fost depuse eforturi pentru obținerea unui spațiu mai mare cu 19 mm la nivelul coatelor pentru pasagerii din spate și cu 21 mm pentru pasagerii din față în comparație cu media pieței.
 • Transportul obiectelor și al bagajelor este ușor în noul Citroen C3. Interiorul mai mare dispune de spații de depozitare utile și inteligente pe panourile portierelor, consola centrală și sub cotiera centrală. Pentru consola centrală este disponibil un suport de încărcare wireless. Volumul portbagajului este generos – 310 litri (+10). Capacitatea sa poate fi mărită datorită modularității banchetei spate 60/40.

Conectivitate și tehnologie

 • Stația pentru Smartphone este standard pe echiparea „You“ și include un suport integrat pentru smartphone. Permite șoferilor să își „ancoreze“ dispozitivul și să lanseze automat o nouă aplicație dedicată folosind tehnologia NFC. Cu această aplicație, proprietarii pot folosi dispozitivul pentru accesarea unor comenzi rapide la serviciile de telefonie, radio, navigație și muzică. Pentru o experiență de condus fluentă și lipsită de stres, comenzile intuitive de pe volan sunt completate de un buton „Home“ pe toate versiunile, care facilitează revenirea la pagina principală a aplicației.
 • Navigația 3D pe un ecran tactil este standard pe echiparea „Max“. Ecranul color central și ergonomic de 10.25 inchi folosește o arhitectură de widget-uri inspirată de smartphone-uri care oferă acces, prin intermediul unor comenzi rapide virtuale, la principalele funcții de navigație, telefon, radio, aplicații și media. Suportă Apple CarPlay și Android Auto wireless.
 • Tehnologii pentru liniște sufletească: Pe lângă dotările esențiale, cum ar fi aerul condiționat automat, asistența la parcare și camera video spate, încărcarea wireless sau interfețele mobile, noul C3 dispune de o serie de tehnologii de asistență la condus destinate să aibă grijă de toți pasagerii:
  • Frânare activă de siguranță (funcționează de la 5 la 135 km/h, pe timp de zi sau de noapte).
  • Avertizarea activă de părăsire a benzii de rulare cu o corectare ușoară a direcției.
  • Recunoașterea semnelor de limitare a vitezei.
  • Frâna de parcare electrică aplicabilă automat.
  • Asistarea la pornirea din rampă.
  • Comutarea automată a fazei lungi.
  • etc.

Două niveluri de echipare vor fi disponibile la momentul lansării

 • You vine cu un nivel ridicat de dotări standard, inclusiv faruri LED, suspensii Citroën Advanced Comfort®, Active Safety Brake (sistem de frânare de urgență), noul Citroën Head Up Display, stație Smartphone pentru infodivertisment, oglinzi acționate electric, iluminare automată, asistare la parcarea cu spatele, spoiler spate, limitator de viteză, climatizare manuală și 6 airbaguri.
 • Max include, în plus, vopsea în două tonuri cu plafonul în contrast, bare decorative pe plafon, scuturi de protecție față și spate, jante din aliaj de 17 inchi diamond-cut, lumini spate cu LED, geamuri spate fumurii. La interior, clienții se vor putea bucura de un ecran tactil color de 10.25 inchi cu infodivertisment de ultimă generație și navigație 3D, scaune Citroën Advanced Comfort cu TEP/stofă Metropolitan Grey, scaune rabatabile 60/40 pe rândul doi, aer condiționat automat, încărcare wireless, cameră video spate, oglindă retrovizoare electrocromică și geamuri acționate electric spate, oglinzi laterale încălzite și pliabile electric, ștergătoare automate și faruri cu fascicule inteligente.

Prețuri în România

 • 1.2 PureTech 100 S&S BVM6 + echipare You – 13.866 sau 16.500 de euro, cu sau fără TVA
 • 1.2 PureTech 100 S&S BVM6 + echipare Plus – 15.042 sau 17.900 de euro, cu sau fără TVA
 • 1.2 PureTech 100 S&S BVM6 + echipare Max – 16.723 sau 19.900 de euro, cu sau fără TVA
 • Electric 113 CP + echipare You – 19.580 sau 23.300, cu sau fără TVA
 • Electric 113 CP + echipare Max – 22.605 sau 26.900, cu sau fără TVA

Modelul vine cu patru ani garanție în limita a 100.000 de km.

Cmentariile sunt închise