(foto) Noul Ford Mustang Dark Horse îşi arată interiorul

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ford prezintă interiorul noului Mustang Dark Horse, o versiune specială şi superioară celei tradiţionale GT. Noul model va fi pus în vânzare în SUA începând cu vara lui 2023 și va fi asamblat în Michigan.

Inima interiorului maşinii este numit noul levier al cutiei de viteze manuale cu şase trepte, care are în vârf o bilă din titan albastru anodizat. Este gol înăuntru şi nu va fi mereu rece în comparaţie cu cele din aluminiu similare, care se încălzesc pe vreme mai caldă. Pentru clienții care vor alege cutia automată SelectShift cu 10 trepte, nişte padele argintii anodizate în spatele volanului oferă schimbări de viteze aproape instantanee, împreună cu senzația tactilă de metal.

Mustang Dark Horse mai dispune de un volan turtit, învelit în mod unic în piele întoarsă pentru un plus de aderență, în timp ce cusăturile contrastante Bright Indigo Blue adaugă detalii. Volanul include comenzi pentru funcțiile vehiculului, cum ar fi selectarea modului de rulare, a setărilor panoului de instrumente și pentru controlul sistemului SYNC 4 de pe monitorul central de 13.2 inchi, aflat în spatele unei singure bucăți de sticlă integrată şi fiind întors spre şofer.

Primul electronic drift brake din segment este învelit în piele și dispune de o manetă anodizată cu acțiune precisă pentru a ajuta șoferul să moduleze cu ușurință roțile din spate spre o blocare completă în timp ce se află în modul Track, pentru a face derapajele mai uşoare.

Pentru clienții care își doresc un aspect mai sportiv, pachetul Mustang Dark Horse Appearance include scaune de performanță RECARO special profilate, cu suporturi exclusive Deep Indigo Blue împodobite cu cusături cu accent Bright Indigo Blue, plus piele întoarsă Dinamica neagră. Centurile de siguranță în Deep Indigo Blue și perforațiile distinctive ale scaunelor cu accente albastre completează tema albastră.

Echipa de design a dezvoltat, de asemenea, noi selecții de culori și suprafețe de tapițerie, dar şi rame plus deflectoare de aer în Black Alley – un luciu metalizat închis care înlocuiește nuanțele familiare de argintiu strălucitor găsite în alte niveluri de echipare.

Iar pentru a transmite o senzație mai tehnică și pentru a reduce cantitatea de luciu, laserele sunt folosite pentru a crea granulația deasupra panoului de instrumente. O granulație din fibră de carbon înfășoară partea din față a panoului de instrumente și a panoului ușii și este legată de aspectul volanului cu trei spițe. Toate piesele îmbrăcate în piele și vinil au o textură de granulație de lux care le evidențiază forma și amplifică senzația de performanță a vehiculului.

Într-un final, la interior, fiecare Mustang Dark Horse are o insignă care include numărul șasiului vehiculului.

Ce ţine de exterior, pe lângă jantele din carbon, încă de la început echipa de design a știut că Mustang Dark Horse va avea nevoie de o vopsea care să corespundă denumirii – ceva umbrit și sinistru. Rezultatul este nuanţa metalizată Blue Ember, o nuanță care prezintă pigmenți cu efect special de albastru profund infuzați cu o nuanță caldă de chihlimbar pentru a da acestei vopsele exterioare o schimbare de culoare extrem de dramatică în diferite lumini și unghiuri.

Pentru a dezvolta Blue Ember, echipa Ford Color Mastering a amestecat culori complementare sau culori armonioase, care sunt opuse unei alteia pe roata culorilor. Pigmenții cu efect special sunt utilizați într-un volum mai mare decât alte vopsele pentru a îmbunătăți culoarea prin reflectarea luminii, pentru a crea un punct culminant izbitor de chihlimbar care arată diferit pe parcursul zilei.

Suplimentar pentru personalizarea exteriorului sunt disponibile autocolante din vinil sau chiar grafică aplicată manual. În ultimul caz se face printr-un proces specializat, diferit de orice alt nivel de echipare Mustang.

Apropo, la sfârşit de ianuarie a fost vândut prin licitaţie primul Mustang GT de nouă generaţie. O sumă de 565.000 de dolari va fi donată în scopuri caritabile.

Cmentariile sunt închise