(foto) Noul Geely Galaxy Starship 7 – primele imagini

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Geely a publicat primele imagini cu un nou model din seria Galaxy. SUV-ul plug-in hybrid, numit Starship 7, va fi propulsat de următoarea generație a sistemului Thor. Lansarea pe piață este așteptată să aibă loc până la sfârșit de 2024.

Conform primelor informații din baza de date a Ministerului Industriei și Digitalizării din China, organul care certifică noile produse pe roți, Geely Galaxy Starship 7 este poziționat drept un SUV de dimensiuni medii. Măsoară 4740 x 1905 x 1685 mm, iar ampatamentul constituie 2755 mm. Pentru comparație, noul Kodiaq are 4758 x 1864 x 1659 x 2791 mm

Designul frontal nu este complet diferit de limbajul utilizat pe modelele Galaxy actuale, cu faruri pe două nivele, însă este totuși incomparabil. În partea din spate adoptă o dispunere ascunsă a terminațiilor de eșapament și utilizează un grup de stopuri cu LED-uri orizontale de tip through. Din lateral vedem portiere cu mânere tradiționale, iar pe acoperiș există un panou de sticlă cu o trapă.

Automobilul este construit pe baza platformei GEA (Global Energy Architecture). Sistemul plug-in hybrid este format dintr-un benzinar de 1.5 litri (111 CP) și un electromotor frontal. Baterii de 19.09 sau 28.94 kWh pot asigura autonomii electrice de 100-150 km și suportă încărcare rapidă. Consumul mixt de benzină este declarat de până la cinci litri la sută. Greutatea mașinii variază între 1724-1790 kg.

La interior, habitaclul adoptă o schemă cu două culori. Observăm din primele imagini un volan multifuncțional aplatizat, un panou de instrumente LCD ”plutitor”, un monitor central mare, lumini ambientale surround, deflectoare de aer stilizate să pară pe toată lățimea planșei de bord, câte două suporturi pentru pahare și telefoane, un head-up display, dar și un sistem audio decent.

Așteptăm mai multe detalii. Până atunci aflați că vânzările de modele din seria Galaxy sunt destul de bune în China. Doar în septembrie s-au vândut 29.047 unități (+122% față de septembrie 2023). Iar din ianuarie până în septembrie s-au vândut cumulativ circa 155.000 de mașini (+250% față de perioada din 2023).

Programul Geely Galaxy prevedea lansarea a șapte modele până în 2025. Geely Galaxy Starship 7 este al cincilea. Unele mașini se fac de la bun început și cu intenția de export, respectiv așa încât să corespundă cerințelor internaționale.

Vezi și: (video) Premierele Geely la Auto China 2024: Reportaj AutoBlog.MD

Cmentariile sunt închise