(foto) Noul Hyundai Solaris (Accent) facelift a debutat în Federaţia Rusă. Ce s-a schimbat

Generaţia actuală a modelului Hyundai Solaris, cunoscut în ţara noastră sub denumirea de Accent sau pe alte pieţe sub denumirea Verna, a suferit un facelift. Modelul compact a debutat astăzi oficial la uzina Hyundai Motor din Sankt Petersburg şi a fost programat într-un astfel de mod, încât să coincidă cu lansarea automobilului cu numărul 2.000.000!

La fel începând de astăzi, 18 februarie, în Federaţia Rusă se dă startul oficial al vânzărilor maşinii modernizate, modelul fiind acolo extrem de popular în segment.

Ce s-a schimbat deci pe maşină în timpul acestui proces numit facelift? Noi sunt farurile, capota, barele de protecţie, dar şi stopurile pe interior, dacă este să-i caracterizăm exteriorul.

În detalii vorbind, aflaţi că farurile schimbate sunt acum full LED (deşi proiectoarele anti ceaţă au păstrat lămpi tradiţionale), barele de protecţie au fost remodelate pentru a include un pseudo splitter şi difuzor de aer, grila de radiator a crescut în dimensiuni şi are o altă textură, stopurile şi-au păstrat corpurile, însă desenul interior şi elementele din care sunt formate s-au schimbat.

Se mai menţionează despre adăugarea de noi modele de jante şi despre o izolare fonică îmbunătăţită care ar trebui să se resimtă în habitaclu, la acest capitol fiind prelucrate arcurile roţilor.

Pentru habitaclu lipsa de modificări este minimă, însă unele există totuşi. Au fost păstrate ceasurile de bord analogice, volanul, consola centrală, panoul de control a sistemului de climatizare, levierul cutiei de viteze, etc. Noi însă sunt deflectoarele de climatizare de pe centrul planşei de bord, dar şi cea mai mare noutate – un sistem multimedia actualizat, operabil pe un ecran tactil cu o diagonală de 8 inci în loc de cei 7 anteriori. Marginea superioară a acestui monitor iese acum puţin deasupra bordului.

Sistemul multimedia suportă interfeţele populare Apple CarPlay şi Android Auto, iar modelele în specificaţie rusească vor avea deja preinstalată aplicaţia de navigaţie Yandex, împreună cu asistentul vocal creat de aceeaşi companie.

În continuare automobilul va fi oferit în nivelele de echipare: Active, Active Plus, Comfort şi Elegance, însă cel puţin pentru piaţa rusă a fost adăugată una numită Special Edition. Nivelul de echipare bază nu a suferit modificări şi continuă să includă: două airbag-uri, sistem de stabilizare, geamuri frontale acţionate electric, pregătirea maşinii din uzină (cu antenă radio şi patru difuzoare) pentru a fi instalat un sistem audio custom, scaun al şoferului reglabil pe înălţime, jante de 15 inci, printre altele.

În schimb, în nivele de echipare superioare, oferta de dotări a fost extinsă prin adăugarea de: oglinzi exterioare acţionate electric pentru pliere, sistem de pornire a motorului de la distanţă sau reglaje electrice ale scaunelor faţă pentru suport lombar, port USB la care au acces pasagerii din spate pentru a-şi încărca dispozitivele mobile, etc.

Din punct de vedere tehnic nimic nu s-a schimbat. În Federaţia Rusă modelul este disponibil exact cu aceleaşi motorizări cu patru cilindri care se pun la alegerea clienţilor din ţara noastră: benzinare natural aspirate Kappa de 1.4 litri (100 CP/132 Nm) sau Gamma de 1.6 litri (123 CP/151 Nm). Ambele pot fi cuplate la transmisii manuale sau automate în şase trepte, în timp ce tracţiunea este evident doar pe puntea din faţă.

De menţionat că uzina Hyundai Motor de la periferia oraşului Sankt Petersburg şi-a început activitatea din luna ianuarie a anului 2011 şi produce modele precum Hyundai Solaris, Hyundai Creta şi KIA Rio. Din cele două milioane de maşini produse de atunci, în jur de 930 de mii sunt anume de model Solaris.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE FOTO (surse: Hyundai, ru.motor1.com, auto.vesti.ru)

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-crash-test-la-64-de-kmh-cu-un-om-viu-noul-hyundai-accent/

(video) SUV-ul flagship al celor de la Hyundai – Palisade – acum disponibil oficial şi în ţara noastră

https://autoblog.md/foto-noul-hyundai-i30-facelift-vine-de-asemenea-la-salonul-auto-de-la-geneva/

Cmentariile sunt închise