(foto) Noul KIA EV9 este supus testării tehnice finale înainte de al său debut mondial în 2023

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

KIA a dezvăluit câteva detalii despre programul final de testare intensivă întreprins de EV9, următorul electromobil al producătorului auto. Maşina, cu un design exterior asemănător cu cel al conceptului, îşi va face debutul mondial în 2023.

KIA spune că EV9 va deveni modelul flagship al mărcii și va revoluționa segmentul de SUV-uri electrice de dimensiuni mari, accelerând în același timp transformarea companiei și afirmându-i statutul de lider în mobilitatea electrică durabilă.

Dezvoltat pe o perioadă de 44 de luni pentru a stabili noi standarde în design, performanță, autonomie, dinamică de condus, tehnologie și confort, fiecare aspect al lui EV9 este în prezent împins la limitele durabilității la centrul global de cercetare și dezvoltare KIA din Namyang, Coreea de Sud.

În timpul acestei faze finale de testare, EV9 este supus neîncetat unui program de verificare epuizant pe un deal (verificându-se capacităţile sistemului de tracţiune integrală) și un teren accidentat, precum și unui test într-un vad de apă adânc, pentru a asigura fiabilitate maximă chiar și în cele mai dificile condiții.

Sesiunile pe secţiuni de mare viteză, manevrabilitate și frecare redusă pun fiecare element al performanței și stabilității pe drum sub cel mai strict control. În același timp, o secţiune pavată cu piatră, ce imită un drum belgian, le permite inginerilor KIA să supună confortul de rulare şi calitatea construcției celor mai dure încercări posibile.

Pe lângă programul de testare de la centrul de cercetare și dezvoltare din Namyang, ca orice model KIA, EV9 a fost supus și unui regim de testare dur în locații de pe tot globul.

KIA a oferit pentru prima dată lumii o previzualizare a celui mai nou model emblematic al său, sub forma KIA Concept EV9, dezvăluit la AutoMobility LA din Los Angeles anul trecut. Personificând „Opposites United”, noul limbaj de design revoluționar al mărcii, modelul de producție EV9 va reprezenta apogeul a ceea ce este posibil cu un SUV. EV9 este dezvoltat pe baza platformei electrice globale modulare (E-GMP) şi va introduce o nouă eră în mobilitatea sustenabilă, de înaltă tehnologie și sofisticată.

Cmentariile sunt închise