(video) LA Auto Show 2021: Premieră – Noul KIA Concept EV9 e mai interesant decât IONIQ Concept SEVEN

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Hyundai și KIA dezvoltă simultan SUV-uri electrice de dimensiuni complete pe baza platformei modulare E-GMP, dar abordările lor sunt diferite. Dacă noul IONIQ Concept SEVEN s-a prezentat la Salonul Auto de la Los Angeles drept o cameră de odihnă pe roți, atunci cu noul KIA Concept EV9, pariul se face pe stilul brutal al unui SUV real.

Caracteristici cheie:

 • Văzut drept cel mai clar semnal de până acum din partea KIA cu privire la ceea ce ar putea fi următorul model din noua sa generație de automobile electrice, Concept EV9 reprezintă noul avânt al mărcii în proiectarea și dezvoltarea de automobile dezirabile, cu înaltă tehnologie și cu emisii zero. La fel ca și EV6, prototipul Concept EV9 este un automobil electric dedicat, dezvoltat și optimizat cu atenție pe platforma avansată E-GMP (Electric Global Modular Platform) a companiei.
 • Oferă o autonomie de până la 500 km. Dispune, de asemenea, de tehnologie de încărcare ultra-rapidă de ultimă generație: cu maxim 350 kW bateria-i poate fi încărcată de la 10 la 80% în maximum 30 de minute.
 • Concept EV9 măsoară 4.930 mm în lungime, 2.055 mm în lățime, 1.790 mm în înălțime și are un ampatament de 3.100 mm. Actualul cel mai mare SUV KIA – Telluride – are pentru comparație un ampatament de 2.900 mm.
 • Conceptul EV9 are un design inspirat din conștientizarea simplității și perfecțiunii naturii și a modului în care natura are contraste care lucrează împreună într-o armonie perfectă. În acest sens, Concept EV9 s-a inspirat și mai mult din „Elementul apă” al filosofiei Opposites United, adoptând caracteristici aducătoare de liniște sufletească, calm și bunăstare. De exemplu, culoarea exterioară imită adâncimea nesfârșită a oceanului; acest lucru este apoi echilibrat de un cer albastru liniștitor și senin care radiază în interior.
 • SUV-ul are un impact vizual uimitor datorită filozofiei de design „Opposites United”. Echipa de design a fost influențată în special de pilonul „Bold for Nature” (Îndrăzneala de a fi naturali) al filosofiei Opposites United. Acest lucru a ajutat conceptul SUV-ului 100% electric să capete o formă reprezentativă și îndrăzneață, îmbinând calități logice și emoționale cu caracteristici jucăușe, robuste și elemente de stil.
 • Concept EV9 reprezintă o următoare posibilă iterație pentru domeniul SUV. Dezvoltat pe arhitectura avansată E-GMP, este un automobil de înaltă tehnologie, potrivit pentru familii, cu un sistem de propulsie 100% electric cu emisii zero.
 • Concept EV9 întruchipează o formă îndrăzneață și recreativă prin prezența sa robustă și impunătoare. Din exterior, astfel de proporții ajută la conturarea unei caroserii cu trei rânduri de scaune, ceea ce înseamnă un automobil care este foarte capabil, practic și gata de acțiune. Din lateral, acest profil angular modernist îi oferă un aspect simplu, dar distinct, care este adânc înrădăcinat în pilonul „Bold for Nature” al filosofiei Opposites United.
 • Din lateral, caroseria cu centrul de greutate coborât creează instant un impact maxim cu volumele ascuțite ale aripilor cu aspect de cristal, care urcă pe caroseria automobilului. Acest efect al profilului lateral coborât al caroseriei face ca volumul aripilor prototipului să iasă în evidență, rezultând o prezență puternică.
 • Aspectul frontal emblematic „Tiger Face” a fost reinterpretat pentru era automobilelor electrice și este prezentat acum pentru prototipul Concept EV9. Noul aspect frontal digital profită de faptul că automobilele 100% electrice nu au nevoie de grila tradițională pe care se bazează automobilele cu combustie internă, rezultând un aspect complet colorat al caroseriei prototipului Concept EV9, care transmite în mod clar valorile de sustenabilitate.
 • Noua grilă specifică automobilelor electrice găzduiește o structură complexă în formă de nor de stele care este complet ascuns în spatele panoului caroseriei atunci când nu este utilizat. Acest spectacol de lumini elegant evidențiază și mai mult natura high-tech a SUV-ului 100% electric, în timp ce aduce un omagiu naturii. Structura secvențială creează o „lumină de bun venit” pentru șofer și, de asemenea, funcționează ca blocuri de lumini în timpul condusului. Modelul ”nor de stele” a inspirat echipa de design să creeze şi nişte lumini de zi verticale remarcabile atât pentru partea din față, cât și pentru spatele mașinii, creând, la rândul său, o semnătură luminoasă unică din față până în spate.
 • Oportunitățile oferite de o grilă restilizată și de aspectul „Digital Tiger Face” au rezultat într-un nou design al gurilor de ventilație, design care reduce masa frontală a automobilului și îmbunătățește foarte mult aerodinamica.
 • Zona grilei de aerisire a capotei este un panou solar care ajută la recuperarea unei părți din energia electrică pe care o folosește Concept EV9. Acest lucru le oferă proprietarilor de automobile electrice o sursă alternativă de energie atunci când nu sunt aproape de o stație de încărcare.
 • Railings-urile, acele şine de acoperiş, se pot ascunde în interiorul plafonului! Atunci când nu sunt utilizate, sporesc și mai mult eficiența aerodinamică, creând un flux de aer fluid peste automobil, dar în cazul când sunt necesare pot fi ridicate printr-o simplă apăsare a unui buton, subliniind și mai mult caracterul de acțiune al prototipului.
 • Un sistem de monitorizare cu cameră video de ultimă generație, care înlocuiește oglinzile exterioare convenționale, îmbunătățește și mai mult proprietățile aerodinamice, sporind în același timp conștientizarea spațială pentru șofer.
 • În partea posterioară a prototipului Concept EV9 se află un montant D robust, dar elegant și delicat în același timp, care acționează ca un punct focal vizual și rezonează cu elementele de design angular ale SUV-ului. Designul inovator al stâlpului D creează, de asemenea, o semnătură unică „Daylight Opening” (DLO).
 • Jantele de 22 inci contribuie și mai mult la aspectul geometric și la natura robustă a prototipului Concept EV9. O piesă aerodinamică triunghiulară controlează fluxul de aer din jurul roții și creează un contrast vizual cu natura circulară a roții.
 • Pentru a rămâne în armonie cu mediul înconjurător – și pentru a reveni la pilonul de design „Bold for Nature” – Concept EV9 are un plafon panoramic DLO extins. Acest lucru nu numai că oferă pasagerilor o vedere relaxantă, dar deschide și potențialul unui impact pozitiv asupra stării de bine și a dispoziției. Structura elegantă de sticlă creează o conexiune directă cu mediul exterior, fie că soarele inundă cabina într-o zi cu cer senin, fie că poți auzi sunetul liniştitor al ploii în timpul unei călătorii de weekend toamna sau senzaţia liniştitoare a strălucirii luminii lunii şi a stelelor într-o seară fără nori.
 • Cu scopul de a crea o atmosferă de bună dispoziție și liniște interioară, Concept EV9 a fost dezvoltat cu atenție pentru a oferi șoferului și pasagerilor un spațiu interior transformator pe măsură ce experiența călătoriei evoluează. Oglindind designul exterior, interiorul prototipului Concept EV9 a fost, de asemenea, influențat de pilonul de design „Bold for Nature” al filosofiei Opposites United.
 • Un monitor interactiv extins de 27 de inci conectează lumea reală a Concept EV9 cu cea virtuală, servind în același timp drept centru nervos pentru toate cerințele șoferului și pasagerilor, inclusiv media, controlul climatizării și funcțiile de confort.
 • Acest sentiment de „viitor” se extinde de la designul interior vizionar și până la volan. Industria auto tratează astăzi volanul ca pe un produs separat – un subsistem total de sine stătător; totuși, Conceptul EV9 adoptă o abordare radical diferită, în care coloana de direcție este o extensie – integrată și armonizată – a spațiului interior.
 • Interiorul Concept EV9 explorează noi perspective pe măsură ce experiența călătoriei evoluează, după cum am menţionat. SUV-ul 100% electric are trei moduri interioare avansate care surprind diferite situații și cerințe de călătorie. Modul activ este disponibil atunci când Concept EV9 este în mișcare, asigurându-se că șoferul și pasagerii au o experiență optimă de condus în interiorul SUV-ului 100% electric. Celelalte două moduri se referă la momentul în care Concept EV9 nu se află în mișcare.
  • Modul „Pause” modifică aspectul interior pentru a se asemăna mai mult cu un spațiu de relaxare de primă clasă, oferind ocupanților posibilitatea de a interacționa direct între ei, beneficiind în același timp de lumina care intră prin plafonul panoramic larg. În acest mod, scaunele se pot roti pentru a permite ocupanților așezați în primul rând și în al treilea rând să se poată privi unul cu celălalt. Scaunele din al doilea rând se pliază și devin o masă, completând amenajarea lounge-ului de primă clasă.
  • Al doilea mod staționar este „Enjoy”, care transformă interiorul într-un spațiu de detensionare pentru perioada în care automobilul nu funcționează, prin întoarcerea 360 grade a configurației celor trei rânduri de scaune. În acest mod, hayonul se deschide, oferind tuturor ocupanților posibilitatea de a se conecta cu mediul exterior și de a privi înainte și dincolo de automobil în timp ce stau confortabil în interiorul SUV-ului 100% electric.
 • De asemenea, simbolul „Elementului apă” a apărut în prim-plan atunci când echipa de design a căutat materiale sustenabile și ecologice pentru Concept EV9. Au fost folosite plase de pescuit recuperate din ocean, reciclate pentru a ajuta la crearea podelei automobilului, iar țesătura pentru scaune este fabricată din sticle de plastic reciclate și fibre de lână reciclate. De asemenea, pielea vegană, care este mult mai etică și sustenabilă în comparație cu pielea de animale convențională, a fost folosită în spațiul interior. KIA intenționează să reducă treptat utilizarea de piele animală în toate automobilele sale.

Modelul de serie KIA EV9 va debuta în 2022.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata