Istoricul maşinilor second hand din Moldova poate fi verificat online sau prin SMS

Orice şofer din Moldova sau o persoană care are de gând să fie participant în traficul rutier din ţară, prin procurarea ulterioară a unui automobil la mâna a doua, îi poate afla toată istoria printr-o metodă simplă.

FOTO: garage-esclarmonde.fr

Datorită unei oportunităţi realizate de Centrul Resurselor Informaționale de Stat “Registru”, cu ajutorul tehnologiilor de ultimă oră, o informaţie detaliată despre o maşină second hand poate fi aflată în mai puţin de două minute.

(Chiar dacă am scris despre aceasta încă la sfârşitul lunii mai a anului 2016, se pare că cei de la Registru au schimbat între timp adresele şi link-urile de accesare a serviciilor.)

În acest sens, persoanele interesate pot folosi serviciile şi instrumentele disponibile, atât online, de pe un calculator, cât şi printr-un SMS de pe telefonul mobil.

Vezi şi: Util: Un instrument online te ajută să afli istoricul maşinilor second-hand înainte de a le cumpăra

O informaţie sumară şi scurtă precum: număr de înregistrare, marcă, model, culoare, tipul autoturismului sau a remorcii este oferită absolut gratuit. Acest serviciu poate fi accesat AICI.

În caz de necesitate a unor informații mai detaliate, care includ peste douăzeci de caracteristici, acest serviciu va fi taxat. Online acesta costă 30 de lei, iar prin SMS (doar pentru abonaţii Moldcell) costă 60 de lei.

Plata se percepe numai în cazul furnizării informației integrale. În cazul în care autovehiculul nu este găsit în baza de date, taxa nu se va percepe.

Cmentariile sunt închise