(foto) Noul Nissan Qashqai – primele imagini şi detalii despre interior

Nissan face publică a doua porţie de informaţii oficiale despre noul Qashqai, de această dată prezentându-ne interiorul şi dotările-i de acolo. Nu lipsesc nici câteva fotografii care ne vorbesc despre noul design şi calitatea materialelor utilizate.

Caracteristici cheie:

  • Noul Qashqai a beneficiat de noi materiale pentru scaune, prin care se creează o cabină primitoare și somptuoasă în care să vă relaxați. Un nou design din piele Nappa durează 25 de zile pentru a-l produce, iar alte 60 de minute sunt necesare pentru broda o textură 3D matlasată sub forma unor carouri.
  • Asigurându-se că mai mulți utilizatori își pot găsi rapid setarea cea mai confortabilă, o funcţie de memorie este acum disponibilă în echipare de top pentru scaunele frontale pentru a stoca două poziții diferite.
  • Adăugând o notă de lux, o funcție de masaj cu un program cu trei moduri este introdusă în echipările de top pentru ambele scaune din față, cu setări ajustate convenabil prin intermediul sistemului NissanConnect.
  • În întreaga cabină este utilizată o nouă iluminare ambientală de culoare albă, uniformitatea acesteia oferind o impresie premium și armonioasă.
  • O atenție deosebită a fost acordată calității ergonomice și estetice a uneltelor de comutare și a butoanelor cu un simţ tactil de înaltă calitate, oferind utilizatorilor un sentiment de încredere și rafinament.
  • Aspectul consolei centrale a fost optimizat printr-o colaborare între designerii și inginerii Nissan, atât pentru ergonomie, cât și pentru utilizare. Nou şi compact este levierul cutiei de viteze automate. Pe versiunile cu tracţiune integrală, un comutator de selectare a modului sistemului a fost stilizat cu un inel cromat mat și finisaj negru lucios.
  • Noul Qashqai va oferi un sistem avansat de infotainment, cu un portofoliu de top de servicii conectate, inclusiv integrarea fără efort a smartphone-urilor, In-Car Wi-Fi pentru până la șapte dispozitive și NissanConnect Services – o aplicație dedicată pentru a controla și monitoriza vehiculul, inclusiv de la distanţă.
  • Prin intermediul aplicației NissanConnect sunt disponibile funcții de control al vehiculului, cum ar fi claxonul sau luminile, blocarea și deblocarea ușilor de la distanță, etc. Alertele inteligente pot fi de asemenea setate, inclusiv viteza, ora și zona folosirii maşinii, cu notificări în cazul în care vehiculul depășește parametrii setați.
  • Ecranul central pe care va rula NissanConnect are o rezoluţie mai mare şi măsoară în diagonală 9.0 inci. Sistemul multimedia este compatibil atât cu Android Auto, cât și cu Apple CarPlay (acesta din urmă poate fi operat şi wireless). Mai multe profiluri de utilizator cu setări de memorie permit ca navigaţia, muzica și preferințele de sistem să fie adaptate pentru fiecare şofer care urcă la volan.
  • Fie că este vorba de radio digital DAB sau muzica de pe telefon, reproducerea sunetului va fi asigurată de un sistem Bose Premium cu 10 difuzoare, plus un Bose Acoustimass bass box situat în portbagaj.
  • Un nou ecran TFT de înaltă definiție de 12.3 inci a fost montat în spatele volanului (ar fi o opţiune, deşi nu se menţionează) şi meniurile/comenzile/afişajele sale pot fi controlate printr-un nou comutator tactil de pe volan. O textură tradițională de sticlă tăiată “Kiriko” este, de asemenea, adăugată fundalului digital.
  • Un nou head-up display inovator de 10.8 inci oferă cea mai mare dimensiune a imaginii din segment.
  • Abilitățile Home-to-Car sunt compatibile cu dispozitivele Google Assistant și Amazon Alexa, cu funcționalitatea Alexa introdusă pentru a treia generație Qashqai. Sistemul acceptă o gamă largă de comenzi, inclusiv capacitatea șoferilor de a trimite destinații către sistemul de navigaţie a mașinii, vorbind din locuinţe cu dispozitivul lor inteligent în acest sens.
  • Introduse pentru noul Qashqai sunt nişte rapoarte de sănătate a vehiculului, vizibile prin intermediul aplicației, care informează utilizatorii dacă acesta necesită întreținere urgentă, oferind evaluarea performanței în direct și orice alerte de funcționare defectuoasă. Istoricul și analiza condusului sunt, de asemenea, disponibile prin intermediul aplicației, astfel încât utilizatorii să-şi poată analiza ulterior călătoriile în termeni de distanţă, timp, consum, etc.
  • Dacă nu se foloseşte o aplicaţie de navigaţie de pe telefon, șoferii pot accesa TomTom 3D Maps & Live Traffic, care include funcții avansate de navigaţie cum ar fi actualizări ale hărții în timp real, condiții de trafic în timp real, Google Street View, locații ale camerelor de viteză și prețuri ale combustibilului. Navigaţia din ușă în ușă este, de asemenea, disponibilă prin intermediul aplicației, inclusiv o funcție My Car Finder.
  • Funcţia Stolen Vehicle Tracking este introdusă pentru noul Qashqai. Acest serviciu oferă un contact 24/7 cu poliția și serviciile pentru clienți terți, cu notificare automată în caz de furt prin intermediul aplicației NissanConnect, permițând vehiculelor să fie urmărite și recuperate.
  • Un buton din mașină, accesat prin intermediul sistemului NissanConnect, permite clienților să contacteze un furnizor de asistență 24/7 pentru a-i pune în contact cu cele mai apropiate servicii de defecțiune și remorcare. Spre deosebire de eCall, sistemul nu este declanșat automat de un accident.
  • Într-o premieră pentru Qashqai, pe consola centrală poate fi instalat un panou de încărcare wireless pentru telefoane cu o putere de 15W. Conectivitatea se extinde la toți ocupanții prin mai multe porturi USB-A şi USB-C.
  • Reflectând în continuare ADN-ul japonez al modelului, sunetele de informare ale noului Qashqai, de exemplu memento-ul centurii de siguranță necuplate sau al semnalizatoarelor de direcţie, au fost dezvoltate în colaborare cu dezvoltatorul și editorul japonez de jocuri video Bandai Namco pentru a fi mai armonioase, cu o semnătură melodică dual tone.
  • Noul Qashqai va continua să le ofere șoferilor un sentiment de comandă al mediului lor, cu vizibilitate sporită pe toate fronturile datorită unui unghi mai larg de deschidere a parbrizului, un design mai subțire al montanţilor frontali și a unor oglinzi retrovizoare montate pe portiere în loc de montanţi.
  • Ampatamentul mai lung al noului Qashqai se combină cu un ambalaj eficient pentru a crea și mai mult spațiu pentru utilizatori. Camera genunchilor pentru ocupanții din spate a crescut până la 608 mm (+28 mm), cu o distanță mai mare creată între șofer și pasagerul din față. Iar spaţiul pentru cap a fost mărit pentru toţi ocupanţii cu 15 mm datorită înălţimii uşor mai mari a maşinii.
  • Înălțimea sporită a șezutului și reglarea laterală pot găzdui acum confortabil mai multe variaţii de corpuri umane cu o înălţime de până la 192 cm. În echipare de top, pernele scaunelor frontale pot fi înclinate pentru mai mult comfort. Contribuind la încredere în timpul conducerii dinamice, spătarul scaunului și forma pernei au fost modificate pentru un suport lateral mai bun, cu un unghi de susținere, de asemenea, mai bun.
  • O nouă opțiune de încălzire a volanului oferă, de asemenea, o bunăstare suplimentară în timpul lunilor de iarnă.
  • Un hayon hands-free alimentat electric poate fi operat fără efort pentru acces în portbagajul cu un volum mărit cu 74 de litri datorită unei podele cu înălţime redusă cu 20 de mm. Caracteristicile populare ale predecesorului său, de exemplu compartimentele laterale de depozitare peste arcadele roților și sistemul Flexible Luggage Board rămân prezente, alături de nişte plăci remodelate, precum și un covor care e făcut dintr-un material rezistent pe o parte și din plastic ce poate fi curățat uşor pe de alta.
  • Pentru o încărcare mai ușoară în condiții de lumină scăzută, există acum iluminare dublă în portbagaj. O priză de 12V a fost, de asemenea, instalată acolo.
  • Cele două suporturi frontale pentru pahare au fost repoziţionate şi sunt mai ușor de îndepărtat, iar buzunarele ușilor pot stoca acum sticle de până la 1.5 litri, comparativ cu doar unele de jumătate de litru cât e posibil în modelul încă actual.
  • Alte câteva rafinamente la designul ergonomic al ușilor înseamnă că din/în noul Qashqai este, de asemenea, mai ușor de ieşit/intrat comparativ cu generațiile anterioare, un atu evident în special în spațiile restricționate.

Premiera noului Nissan Qashqai ar urma să aibă loc până la sfârşitul anului curent.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise