(video) Mare atenţie! În Moldova devine populară spargerea maşinilor cu ajutorul scanerelor

0

În atenţia posesorilor de automobile moderne cu tehnologie keyless de acces şi pornire a motorului fără cheie! În Moldova devine populară spargerea maşinilor cu ajutorul scanerelor şi nu se exclude că acest fapt ar putea duce în viitor şi la răpiri!

Ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sec. Râșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în urma măsurilor întreprinse, au reținut de curând doi bărbați în vârstă de 39 de ani și 62 ani, locuitori ai municipiului Chișinău, pentru comiterea furturilor din automobile prin metoda de scanare a sistemelor de alarmă.

Aceștia s-au dovedit a fi judecați pentru infracțiuni analogice.

https://www.facebook.com/politiacapitalei.md/videos/628534137764223/

În cadrul acțiunilor de investigații și urmărire penală forțele de ordine au acumulat probe concludente ce ar demonstra complicitatea acestora în comiterea a cel puțin trei furturi din automobile prin metoda în cauză. Bărbaţii nu au folosit-o pentru a fura şi dispărea cu automobilele, ci pentru a fura din unele bunuri materiale în valoare de 186.722 lei. Astfel prin acțiunile lor au cauzat un prejudiciu material părților vătămate.

Totodată, oamenii legii au stabilit că activitatea acestora era bine determinată, fiecare din indivizi având un rol în comiterea infracțiunii. Aceștia comunicau prin intermediul telefonul mobil: în timp ce unul urmărea victima prin magazin, al doilea individ pătrundea în automobil și sustrăgea bunurile materiale. Prin tehnica propriu-zisă au spart deja maşini de model Mercedes GLC, BMW 740 şi Volvo S90. Acțiunile lor au fost surprinse şi de nişte de supraveghere.

Astfel, în urma perchezițiilor efectuate la domiciliile bărbaților, au fost depistate și ridicate bunurile sustrase din unitățile de transport, care ulterior urmau a fi comercializate de către aceștia.

Actualmente bănuiții sunt plasați în arest pentru un termen de 30 de zile. Aceștia sunt cercetați penal pentru furt, fapt care, conform legislației în vigoare, prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 4 ani.

Totodată polițiștii continuă acțiunile speciale de investigație și urmărire penală, pentru documentarea învinuiților și stabilirea complicității lor și în alte cazuri analogice comise pe teritoriul municipiului Chișinău.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-noul-sistem-bosch-perfectly-keyless-este-cheia-necesara-in-prevenirea-furtului-digital-al-masinilor/

https://autoblog.md/video-pericol-pentru-masinile-noi-cu-sistem-keyless-iata-cum-un-e-class-este-furat-cateva-secunde/

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata