(video) Noul Nissan Qashqai – primele imagini şi informaţii oficiale

Nissan a decis să ne pregătească din timp de premiera noii generaţii a modelului Qashqai! Aceasta vine pe piaţă în 2021, după cel puţin trei milioane de unităţi vândute de-a lungul celor două generaţii, de la introducerea sa în 2007 (curentul model din 2014 s-a vândut în peste un milion de exemplare). Şi asta doar în Europa!

Caracteristici cheie:

  • Dezvoltatorii au păstrat formatul și conceptul general al modelului. Se spune în lumea auto că proporțiile sale sunt considerate a fi aproape de cele ideale în acest segment.
  • Aspectul acestui crossover, ca și anterior, este realizat sub supravegherea studioului de design din Marea Britanie al companiei. A treia generaţie Qashqai va împrumuta mai multe lucruri de la modele precum Juke, X-Trail sau Ariya. Aici vorbim îndeosebi despre semnătura estetică a feţei maşinii, cu faruri despăţite la nivele diferite. Are şi grilă de radiator activă.
  • La nivel superior se vor regăsi nişte lumini de zi LED, iar mai jos nişte noi faruri LED adaptive înguste, fiecare cu 12 segmente de elemente pe care creierul electronic al automobilului le poate controla independent, schimbând după necesitate şi condiţii forma fasciculului luminos.
  • Corpul maşinii este complet nou. Ponderea oțelurilor de înaltă rezistență a fost crescută cu 50%. Ușile laterale, capota și aripile din față sunt realizate din aluminiu, iar a hayonul din materiale compozite în premieră (s-au salvat aici 2.6 kg). Ca urmare, corpul noului Qashqai a devenit mai ușor decât cel anterior cu 60 kg, în timp ce rigiditatea i-a crescut cu 41%.
  • Diametrul maxim al jantelor va fi acum de 20 inci, deși versiunile cu tracțiune față vor avea unele de 19 inci.
  • Nissan spune că noul Qashqai este primul model european care va folosi platforma CMF-C. Pe aceasta s-au schimbat elementele de fixare a suspensiei, iar partea inferioară este acum netedă pentru a reduce formarea unor vârtejuri de aer. Pe puntea din faţă au rămas păstrate elemente McPherson. Pe puntea din spate este o bară de torsiune la versiunile cu tracţiune faţă sau o suspensie multi-link la cele cu tracţiune integrală. În același timp, în cazul suspensiei semi-dependente arcurile și amortizoarele sunt acum instalate mai vertical decât înainte, iar în cazul celei independente a fost montat un nou subcadru.
  • Servodirecţia a fost de asemenea reconfigurată.
  • Sub capotă, pentru piaţa din Europa, niciun motor diesel! În schimb modelul devine hibrid. Benzinarul turbo 1.3 DIG-T, care a apărut pe model acum doi ani în urmă și are două opțiuni de putere, va fi acum asistat de un demaror-generator de 12 V, conectat de motor printr-o curea (mild hybrid).
  • În plus, acesta va fi primul Nissan de pe piața europeană cu unitate de propulsie e-POWER – una hibridă secvenţială în care motorul electric este principal în schemă şi el pune în mişcare maşina, tot cu el se porneşte. Motorul pe benzină este montat doar drept generator de energie pentru baterie şi este controlat de sistemul electronic (el nu este conectat nicicum cu roţile)!
  • Noul Qashqai va debuta şi cu o nouă versiune a sistemului ProPILOT, un sistem de pilotare semi automată de nivel doi, care permite prin cruise control adaptiv şi alţi asistenţi, deplasarea pe autostrăzi fără intervenţia şoferului şi doar în unele condiţii.
  • Iar setarea Navi-link suplimentară va permite sistemului să se ghideze pe drum nu numai prin camere și senzori, ci şi prin intermediul datelor provenite din sistemul de navigație: acest lucru va permite adaptarea vitezei de circulaţie în avans, înainte ca un indicator rutier să intre în vigoare sau înainte de a ajunge într-o intersecţie, de exemplu.

Premiera online a celei de-a treia generații Nissan Qashqai va avea loc în câteva săptămâni. Pe piața europeană va apărea în vânzare din primăvara anului 2021.

Poţi citi mai multe detalii în comunicatul de presă ataşat:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/