(foto) Noul Renault Arkana se va numi în unele ţări Megane Conquest! Iată de ce

Acum o lună, Renault a prezentat versiunea europeană a modelului Arkana. SUV-ul coupe este o variantă în specificaţie locală a coreeanului Samsung XM3, construit pe platforma modulară CMF-B.

Versiunea pentru spaţiul în care locuim diferă însă de maşina dedicată pentru piaţa rusă sau ucraineană, de exemplu, printr-un interior nou, un set întreg de asistenți electronici, cruise control adaptiv cu funcție de menţinere în banda de circulaţie, o unitate de propulsie hibridă E-Tech cu un benzinar natural aspirat de 1.6 litri la bază, un motor electric și un demaror-generator, precum și o specificaţie sport RS Line.

Cu toate acestea, într-o serie de țări, anume din Europa de Est, astfel de maşini vor fi vândute sub denumirea separată Renault Megane Conquest! Dar de ce?

Amintim că acest crossover nu are referințe la modelele standard ale familiei Megane, în ceea ce priveşte designul exterior şi interior. Ideea este că în țările care au fost anterior parte a Iugoslaviei, numele obișnuit Arkana este asociat cu pseudonimul politicianului sârb Željko Ražnatović, care a fost acuzat de numeroase crime de război. 

În timpul vieții sale, Ražnatović era cunoscut sub porecla “Arkan”, așa că Renault a decis pe unele piețe să redenumească crossoverul în Megane Conquest pentru a evita apariția asociațiilor nedorite.

Atunci când au ales un nou nume pentru model, francezii au decis să reînvie şi denumirea Conquest, un termen care a fost purtat anterior de versiunea “off-road” a lui Renault Scenic.

Vânzările europene ale noilor Renault Arkana și Megane Conquest vor începe în prima jumătate a anului 2021. În ţara noastră va ajunge sub denumirea sa originală – Arkana.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/