(foto) Noul sportcar rusesc Shortcut costă doar 16.000 de euro

Compania rusească DK Racing a început să primească comenzi pentru automobilul sportiv numit Shortcut. Surprinzător sau nu, dar acesta aminteşte prea mult de legendarul model britanic Lotus 7.

Pentru un astfel de roadster în care te poţi aventura pe circuit şi care cântăreşte doar 495 de kilograme se cer în schimb un milion de ruble sau circa 16.000 de euro.

La baza construcţiei stă o ramă formată din bare de oţel cu secţiuni pătrate sau rotunde. Chiar dacă după câte am menţionat, noul Shortcut se aseamănă cu un Lotus 7, această ramă este proiectată de la zero.

Şoferul va mai fi protejat de o cuşcă de protecţie făcută din ţevi fără sudură laminate la rece.

Vezi şi: (video) BRT Crimeea va fi construit în peninsulă şi vrea să fie un concurent pentru Porsche Boxster

Agregatele maşinii sunt o combinaţie de componente produse autohton cu nişte detalii de producţie proprie. Astfel, propulsorul de 1.6 litri a fost împrumutat de la Lada Granta Sport şi a fost “forţat” să dezvolte 150 de cai putere.

Odată ce este alimentat cu un combustibil pentru curse puterea oferită în schimb este de 170 de cai putere. Densitatea puterii poate fi de 300 de CP la o tonă.

Vezi şi: (foto) A fost prezentată cea mai puternică maşină construită de AutoVAZ: Lada Vesta Sport

În acelaşi timp transmisia şi puntea din spate au fost preluate de la un VAZ clasic. Tracţiunea este pe puntea din spate şi mai este prezent un diferenţial cu alunecare limitată. Amortizoarele sunt făcute de o companie din Rusia, însă la comandă pot fi instalate de la firma britanică Protech Shocks.

Acum cel mai interesant moment – performanţele dinamice. Viteza maximă pe care o poate dezvolta Shortcut este egală cu 210 km/h, în timp ce acceleraţia până la 100 de km/h durează doar 4.7 secunde.

Deocamdată Shortcut se poate vinde doar cu un paşaport RAF, respectiv nu poate circula pe drumurile publice. Însă, DK Racing planifică să lanseze o maşină de serie. Aceasta va avea un parbriz, acoperiş, oglinzi retrovizoare, ABS, perne de siguranţă şi un sistem ERA-GLONASS.

Sursă: Autoreview

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/