(foto) Noul SUV premium Genesis GV80 – primele detalii şi imagini oficiale

Astăzi, brandul premium al Hyundai Motor Group – Genesis – a distribuit primele imagini oficiale ale modelului GV80 – primul său SUV!

Mult așteptatul automobil ce va fi disponibil şi cu trei rânduri de scaune va deveni al patrulea model din linia Genesis, alăturându-se sedanurilor G70, G80 și G90.

Ca și frații săi în caroserii sedan, GV80 se va baza pe o platformă cu tracțiune spate, unică pentru marca Genesis. Un sistem de tracțiune integrală va fi opțional. “V-ul” în marca GV80 reprezintă versatilitatea pe care o poate oferi doar un SUV Genesis.

Primele imagini cu SUV-ul, care vor fi completate în săptămânile următoare cu mai multe detalii, oferă o imagine completă a primului SUV creat de Genesis Design. Designul interior și exterior reprezintă o dezvoltare a conceptului GV80 introdus în cadrul Salonului Auto de la New York din 2017, o colaborare între studiourile Genesis Design situate în Coreea de Sud, Statele Unite și Germania.

“GV80 ne permite să extindem definiția limbajului nostru de design Athletic Elegance la o nouă tipologie, păstrând în același timp proporționalitate sublimă și sofisticare a formei”, a declarat Luc Donckerwolke, vicepreședinte executiv şi designer-şef al Hyundai Motor Group.

Elementele de proiectare a semnăturii Genesis sunt vizibile imediat pe GV80, din orice punct de vedere. Înconjurată de farurile Quad Lamps de înaltă tehnologie, grila de radiator Crest Grille evidențiază gravitatea în concordanță cu poziția maşinii. Aşa-zisa Linie Parabolică se întinde uşor de-a lungul părțiilor laterale cu o execuție precisă, accentuată de liniile arcurilor de deasupra fiecărei roți.

Pattern-ul G-Matrix, un element unic de design al Genesis, este aplicat nu numai pe modelul grilei radiatorului, ci și pe faruri/stopuri, jantele unice și în habitaclu. G-Matrix este un simbol care are drept sursă de inspiraţie frumoasele reflecții difuze ale diamantelor. În ciuda faptului că este un SUV mare cu trei rânduri de scaune, linia elegantă a acoperișului, ca şi cea a unui coupe, oferă o eleganță complet diferită de modelele deja existente pe piaţă.

Apropo, jantele pe această maşină sunt de 22 de inci, cel mai mare diametru realizat vreodată în Coreea de Sud.

Interiorul se concentrează asupra frumuseții spațiului deschis, caracteristic esteticului arhitectural elegant sud-coreean. Minimalismul este în detalii, cu o poziție de conducere comandantă înconjurată de suprafețe de control ridicate. Materialele de calitate precum pielea şi lemnul vor fi la ordinea zilei.

Deflectoarele de aer subțiri se întind pe partea din față pentru a evidenția lățimea cabinei, butoanele fizice fiind prezente într-un număr minim, dar în schimb accentuându-se un panoul cu ecran tactil de control a climatizării.

Consola centrală este echipată cu levier rotativ al cutiei de viteze electronice (Shift-By-Wire, fără contacte mecanice), asemănător cu o bijuterie, oferind un echilibru rafinat de simplitate și glamour.

În plus, modelul corespunde celor mai înalte standarde de siguranță, prin aplicarea unor tehnologii precum:

  • Airbag lateral al scaunului din față pentru a preveni coliziunile secundare între ocupanți care ar putea provoca leziuni la nivelul capului în impacturile laterale. Airbag-urile laterale din scaunele din față din GV80 sunt cele mai mici și mai ușoare din lume datorită tehnologiei proprii de producţie. Ca urmare, leziunile la cap cauzate de coliziunea dintre pasageri pot fi reduse cu aproximativ 80% (rezultatul experimentelor proprii ale grupului Hyundai Motor Group), ceea ce îmbunătățește considerabil siguranța.
  • Cel mai înalt nivel de tehnologie de siguranță activă și tehnologie de asistență la conducerea pe autostrăzi de generație următoare, permițând o conducere autonomă mai avansată. GV80 este echipat cu o tehnologie avansată de evitare a coliziunilor frontale cu suport prin frânare automată dacă există riscul de coliziune cu vehiculele care se apropie din partea stângă sau dreaptă a intersecției și ajută automat la evitarea direcției atunci când un risc de coliziune cu un pieton este detectat din față în timpul conducerii.
  • Noul GV80 folosește AI (inteligenţă artificială) pentru a analiza modelele de conducere ale șoferului și pentru a permite o conducere semi autonomă, care este similară cu conducerea umană. Aceste complex include: tehnologia automată de decelerare pentru intrarea și ieșirea automată de pe o autostradă, tehnologia de asistență pentru schimbarea automată a benzii de rulare numai prin includerea indicatoarelor de direcţie, tehnologia de asistență la conducere de generație viitoare (Highway Driving Assist II).
  • În plus față de metoda existentă de atingere a ecranului tactil central, GV80 introduce și un controller Genesis integrat (sistem de recunoaștere a scrisului de mână) prin care se poate opera sistemul de infotainment folosind o metodă de scriere de mână. S-au adăugat funcții pentru a îmbunătăți comoditatea și precizia acestuia.
  • Tehnologia avansată de recunoaștere vocală a fost, de asemenea, introdusă pentru a îmbunătăți ușurința de utilizare pentru o varietate de funcții, realizând un mediu care se concentrează pe conducere.
  • GV80 are şi o tehnologie (activă doar în unele ţări) care permite plata unor servicii prin apăsarea instrucțiunilor afișate pe ecranul de navigaţie atunci când trebuie de achitat la o staţie de alimentare sau la o parcare, prin inter operarea cu o aplicație pentru smartphone. Compania a implementat un sistem de plăți și intenționează să extindă zona de servicii la snack-uri și cafenele mari.
  • Navigaţia cu realitate augmentată este o altă tehnologie care va ajuta șoferii să recunoască drumurile prin aplicarea unor ghidaje virtuale de conducere exacte pe imagini reale prelevate de camerele foto atașate la vehicul în timp real și care detectează mișcarea vehiculelor pe acestea. Pe baza hărții și a informațiilor precise traseul de conducere prevăzut este afișat ca o imagine virtuală, astfel încât șoferul să poată urmări cu ușurință și cu exactitate traseul parcurs.
  • În plus, GV80 folosește o nouă tehnologie emoțională pentru a crea un spațiu interior liniștit și confortabil, potrivit pentru SUV-uri de înaltă calitate. GV80 este primul SUV cu un sistem de control activ al anulării sunetului nedorit, care reduce dramatic zgomotul rutier generat în timpul conducerii. Tehnologia activă analizează zgomotul în timp real și generează unde sonore în faze opuse în doar 0,002 secunde, reducând considerabil sunetul care poate intra din afară la interior.

Proiectat să se lanseze la nivel global în 2020, GV80 va începe să fie vândut pe piața internă din Coreea de Sud deja din această lună. Mai multe detalii vor fi oferite mai aproape de lansare. Premiera nord-americană ar putea avea loc la Salonul Auto de la Chicago.

Modelul deja a fost deconspirat pe linia de asamblare. Iată cum va arăta în realitate:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/