(foto) Nu a avut nici cea mai vagă idee că acest Sprinter vechi putea avea un emițător GPS. Acum riscă închisoare

Un tânăr de 28 de ani a fost reținut şi este cercetat acum penal, fiind suspectat de răpirea unui automobil de pe teritoriul unei parcări din Chişinău. Din câte se pare, în momentul comiterii infracţiunii, acesta nu avea nici cea mai vagă idee că un banal Mercedes-Benz Sprinter poate avea un emiţător GPS.

Polițiștii Inspectoratului sectorului Botanica au fost sesizați în ziua de 2 mai curent, chiar de Paşti, de către un bărbat care a comunicat că i-a fost sustras automobilul de marca Mercedes, de la parcarea de pe str. Hanul Morii.

La fața locului, bărbatul a spus că mașina este dotată cu sistem de monitorizare prin GPS și aflându-se la domiciliu, verificând prin aplicația web, a depistat că aceasta fost răpită și la acel moment se afla tocmai în satul Ivancea din raionul Orhei. Prejudiciul cauzat a fost estimat la circa 70.000 de lei.

Astfel, în urma măsurilor întreprinse de către ofițerii de investigație a IP Botanica, de comun cu angajații INSP Orhei, automobilul a fost oprit, la volan aflându-se suspectul. Tânărul a fost astfel reținut, fiind escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția.

La momentul de faţă bărbatul este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii prevăzută de art. 192/1 din Codul Penal “Răpirea mijlocului de transport”, care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de la 29.000 la 67.500 lei sau cu închisoare de la 1 la 3 ani.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/