(video) #Nu e glumă: Hyundai Tucson s-a folosit pentru crearea noului Santa Cruz. Premieră peste câteva zile

Ştim şi noi că astăzi e 1 aprilie, însă ne continuăm treaba şi astăzi vom publica câteva articole, dacă nu toate, cu hashtag-ul special #Nu e glumă, pentru că faptele şi evenimentele descrise sunt o realitate, adevărate! Noul Hyundai Tucson va exista şi sub forma unui pickup!

Modelul dedicat se numeşte Santa Cruz şi premiera îi este programată pentru ziua de 15 aprilie. Până se va întâmpla, iată primele imagini teaser.

Amintim că primul concept a noului pickup Hyundai a fost arătat încă în ianuarie 2015. Atunci era făcut pe baza şasiului folosit de Santa Fe, avea o caroserie monococă și o cabină cu “1.5” uşi. Dar dezvoltarea unui model de serie a fost amânată în mod constant din cauza volumului mare de muncă al departamentelor de inginerie în privinţa unor proiecte mai prioritare, printre care se aflau vehicule electrice. Abia în 2017 i s-a dat undă verde, dar proiectul în sine a trebuit revizuit.

Drept urmare, viitorul Santa Cruz nu se mai bazează pe Santa Fe, ci pe noua generaţie Tucson. De la el a împrumutat nu numai platforma și cadrul structural, ci și întreaga parte frontală a corpului. Drept dovadă este “faţa” deja bine cunoscută şi designul unghiular al unor panouri de caroserie. Iar cabina, spre deosebire de conceptul inițial, are două rânduri de scaune și patru portiere de dimensiuni normale.

Unificarea cu Tucson înseamnă că pickup-ul va avea un motor poziţionat transversal și în versiune de bază o tracţiune faţă cu posibilitatea conectării şi punţii posterioare printr-un ambreiaj pentru a forma un sistem AWD.

Principala (și posibil singura) piață pentru Santa Cruz va fi America de Nord, unde nu va avea concurenți direcți: modele precum Ford Ranger sau Chevrolet Colorado sunt mai mari și au un şasiu cadru. Prin urmare, Hyundai a anunțat cu îndrăzneală că a creat aici o nouă clasă de vehicule – Sport Adventure Vehicle (SAV).

Producția de pickup-uri Hyundai Santa Cruz va începe în această vară la uzina companiei din statul american Alabama, unde face în prezent modelele Santa Fe, Tucson, Sonata și Elantra. De fapt, aceasta va fi prima experiență a concernului Hyundai Motor în segmentul de pickup-uri care pot aborda şi off-road.

https://youtu.be/XYd42Qwlumc

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/