(foto) Nu e glumă! Lada anunţă pregătirea noului e-Largus

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania AvtoVAZ anunţă despre o strategie industrială actualizată şi face câteva anunţuri importante, în opinia sa. Se confirmă oficial că producţia modelului Lada Vesta va fi transferată de la Uzina de Automobile din Ijevsk la cea principală din Toliatti. Iar locul eliberat de Vesta va fi parţial ocupat de asamblarea la scară mică a noului model comercial electric Lada e-Largus!

Deciziile au fost enunțate de președintele AvtoVAZ, Maxim Sokolov, în timpul unei întâlniri cu șeful Republicii Udmurtia Alexandr Brecialov, care a avut loc pe 4 august pe teritoriul întreprinderii Lada Ijevsk. 

Vehiculele familiei Vesta vor fi produse pe linia B0 cu o capacitate de până la 60 de vehicule pe oră. Anterior, modelele Lada Largus și XRAY erau asamblate pe linia B0, precum și Renault Logan și Sandero. Pe această ramură va rămâne ansamblurile pentru Largus în versiuni pe benzină, nefiind claritate asupra celorlalte trei modele.

Reluarea producției modelului Vesta în Toliatti este programată pentru începutul primăverii din 2023. Decizia de a transfera producția se datorează, în primul rând, nevoii de încărcare a fabricii principale din Toliatti, iar în al doilea rând pentru a putea îndeplini un plan propus – producția acestei familii, din 2023, ar trebui să ajungă la 250.000 de unități pe an. Fabrica din Ijevsk nu are o capacitate mai mare de 130.000 de mașini pe an.

Cu toate că va avea loc mutarea, întreprinderea din Ijevsk va păstra producția unor componente pentru Lada Vesta – unele elemente de caroserie ștanțate și piese turnate din plastic. 

Caracteristicile tehnice ale noului e-Largus vor fi anunţate mai târziu. Din ce putem observa la moment, pe model vor fi utilizate două seturi de baterii (unul în podea şi altul sub capotă), cât şi un port de încărcare CCS modern.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/