(foto) Nu există chiar atât de multe pe Pământ! În câţi ani Bentley a reuşit să facă abia 200.000 de maşini

Bentley Motors a sărbătorit acum câteva ore finisarea producţiei maşinii de lux cu numărul de ordine 200.000! A avut nevoie de 102 ani în total pentru a putea trece de acest punct de reper!

Un exemplar Bentayga Hybrid, destinat unui client chinez, s-a întâlnit cu cel mai vechi Bentley care a supraviețuit până în prezent – EXP 2 – și cu un grup de angajaţi care au muncit pe un termen îndelungat la Bentley, pe măsură ce a ieșit de pe linia de producție săptămâna trecută. 

Aceasta încununează o perioadă extraordinară de 20 de ani în care succesul condus de modele moderne precum Continental GT și Bentayga a schimbat cu adevărat fața Bentley Motors. Etapa de fabricație este și mai remarcabilă atunci când se consideră că cea de-a 200.000-a maşină este cea mai recentă dintre 155.582 de vehicule construite la Crewe din 2003 – anul revoluționar când Continental GT a fost lansat inițial ca primul model al erei moderne Bentley. 

Pentru a asista la momentul de referință, Bentayga Hybrid și EXP 2, s-au alăturat celor mai longevivi angajați ai Bentley, inclusiv Steve Ward, care s-a alăturat în 1977 și a urmat urmele tatălui său, propria sa carieră începând cu 42 de ani mai devreme.

În rolul său de inginer de analiză a întregului vehicul, Steve a avut o implicare activă cu fiecare model Bentley din 1980 și le-a testat în întreaga lume, asistând direct la transformarea mașinilor moderne Bentley!

Astăzi, Bentley construiește doar 85 de mașini pe zi, atât cât făcea într-o lună în urmă cu două decenii. În comparație cu epoca modernă a lui Bentley, în anul primei existențe a lui Bentley – 1919 – până în 2002, compania a construit 44.418 mașini de lux (38.933 dintre ele în Crewe). 

În acest total s-au numărat multe modele iconice ale vremii lor, inclusiv Bentley Blower, R-Type Continental, Mulsanne, Arnage și Azure. În mod incredibil, înregistrările arată că 84% din toate mașinile construite pentru piața din Marea Britanie sunt încă pe drumuri astăzi.  

Un program major de investiții la fabrica Crewe din 2003 a mers mână în mână cu succesul Bentley Continental GT – un Grand Tourer de lux definitiv – bestseller-ul din toată istoria companiei. Cel de-al 80.000 exemplar individual, făcut la comandă, a fost construit în ianuarie anul acesta.

Al doilea cel mai bine vândut model din cele 200.000 a fost Flying Spur. Din 2005 compania a făcut deja 40.000 de exemplare.

Lansat în 2015, când a stabilit sectorul SUV-urilor de lux, cel mai rapid SUV din lume completează topul cu 25.000 de exemplare deja produse. Se așteaptă ca Bentayga să depășească vânzările totale ale lui Continental GT într-un deceniu și să devină cel mai bine vândut model Bentley din istorie.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/