(video) Premieră mondială: Noul Bentley Continental GT Speed

Bentley prezintă noua generaţie a modelului Continental GT Speed. Aceasta este o continuare a tradiţiei companiei de a lansa versiuni mai performante ale maşinii de bază.

Respectiv, produsul din imagini nu este doar cel mai dinamic Continental GT din istorie, ci şi din întreaga gamă de modele. Mai târziu este aşteptată şi o variantă decapotabilă, aşa cum a existat şi în primele două generaţii.

Caracteristici cheie:

  • Este numit cel mai dinamic Bentley din toată istoria de 101 ani a companiei.
  • A primit un nou sistem electronic de roţi directoare spate, cu moduri Bentley, Comfort şi Sport.
  • Dispune de suspensie pneumatică activă cu trei camere, sistem activ anti ruliu Bentley Dynamic Ride de 48V şi Active All-Wheel drive, eşapament sport, sistem de control a tracţiunii şi ESC (care poate fi deconectat) modificat specific, pe lângă alte sisteme active ale şasiului.
  • Pentru prima dată pe un Bentley s-a montat un diferenţial electronic posterior cu alunecare limitată (eLSD).
  • Pentru a completa capacitatea suplimentară a șasiului, a fost introdus un sistem de mecanisme de frânare carbo-ceramice nou proiectat, ca opțiune. Discurile sunt din carbură de siliciu, etrierele au câte 10 pistoane în faţă şi câte patru pe spate, iar materialul carbo-ceramic folosit permite reducerea greutăţii nesuspendate cu peste 33 de kg, pe lângă faptul că praf de frână aproape că nu se produce. Se ascund aceste piese extrem de importante în spatele unor jante de 22 inci cu design exclusiv.
  • Sub capotă are un W12 twin-turbo de 6.0 litri, forţat să producă 659 CP şi 900 Nm de cuplu. Este dotat cu tehnologie Start-Stop şi poate deconecta la sarcini mici jumătate din numărul cilindrilor. Este cuplat la o cutie de viteze automată în opt trepte şi cu dublu ambreiaj, cu ajutorul schimbărilor rapide (de două ori mai rapidă în modul Sport decât maşina standard) ale căreia poate face 0-100 km/h în 3.6 secunde şi rula cu maxim 335 de km/h.
  • La capitol design exterior dispune de o grilă de radiator și o grilă inferioară întunecată, praguri laterale mai sculptate, o aplicaţie neagră sub formă de radiator în spatele roţilor frontale și un badge discret cromat „Speed” pe aripile din faţă. Maşina poate fi personalizată cu un Black Package şi Carbon Package pentru contrast faţă de culoarea caroseriei.
  • Interiorul este decorat în mod specific unei maşini sport. Dispune de praguri personalizate, aplicaţii din piele, fibră de carbon şi Alcantara (aluminiu şi lemn fiind printre opţiuni), cusături contrastante, etc.
  • Portbagajul îi măsoară 358 de litri.

Modelul se poate comanda deja. Preţul de start nu a fost anunţat.

Cmentariile sunt închise