(foto/update) O ”rachetă” a trecut pe lângă Cojușna cu mare viteză. Ce riscă șoferul

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update) Am aflat că vitezomanul a fost totuși oprit după ce a fost fixat cu radarul. Șoferului i s-a înmânat și o citație pentru a se prezenta la poliție, acolo unde se va decide suspendarea dreptului de conducere conform legislației pentru că a depășit limita de viteză cu peste 80 km/h. Iată ce spune Codul Contravențional la subiect.

Un moldovean a fost surprins cum își testează viteza Mercedes-ului de ultimă generație și a acest fapt a fost văzut cu radarul. S-a întâmplat în adiacentul localității Cojușna. Pe acolo a trecut cu 192 km/h din maximum 250 km/h cât e posibil cu un model S-Class obișnuit!

La volan se afla un bărbat de 58 de ani. IGP nu a spus dacă a fost oprit, ci doar că acesta riscă o amendă de până la 5000 de lei. De asemenea, riscă suspendarea exercitării dreptului special de a conduce vehicule pe un termen de la 60 la 90 de zile.

StrășeniȘoferul unui Mercedes a fost fixat cu aparatul de măsurat viteza în timp ce se deplasa cu 192 km/h, în…

Posted by Poliția Republicii Moldova on Tuesday 16 July 2024

Cu câteva zile mai devreme au fost făcute publice alte cinci cazuri de exces de viteză:

  • În satul Halahora de Sus din raionul Briceni, acolo unde limita de viteză este de 50 km/h, un șofer de 33 de ani, care conducea un Ford, a fost fixat având viteza de 143 km/h. A primit amendă și i s-a suspendat dreptul de conducere.
  • Un alt caz a avut loc în satul Chirilovca din raionul Taraclia. Un automobil Dacia, condus de un bărbat de 54 de ani, se deplasa cu viteza de 120 km/h. A primit amendă și i s-a suspendat dreptul de conducere.
  • Conducătorul de 39 de ani, originar din municipiul Chișinău, al unui Peugeot a fost surprins cu 180 km/h pe traseul Chișinău-Ialoveni. Acestuia i-a fost suspendat dreptul special de a conduce vehicule pe un termen de până la 90 de zile.
  • În alt caz, șoferița unei Toyota a fost fixată cu viteza de 152 km/h pe traseul M3, în apropierea orașului Comrat. Tinerei de 21 de ani din municipiul Chișinău i-a fost suspendat dreptul special de a conduce vehicule pe un termen de până la 45 de zile.
  • Un alt conducător auto de 37 de ani, se deplasa la volanul unei Skoda pe traseul M3, în apropierea orașului Comrat, cu 154 km/h. Și acestuia i-a fost suspendat dreptul special de a conduce vehicule pe un termen de 45 de zile.

Din cauza depășirii vitezei pe drumurile din țară, de la începutul anului curent au fost înregistrate 297 de accidente rutiere. În consecință 44 de persoane au decedat, iar 373 s-au ales cu diverse traumatisme.

Nu vă riscați viața precum șoferul surprins pe lângă Cojușna! Drumurile naționale ale Republicii Moldova nu corespund cerințelor pentru viteze mari de autostradă!

Vezi și: (video) Viteze de autostradă pe centura Chișinăului! Iată cât de repede se deplasau mai mulți șoferi

Cmentariile sunt închise