(foto) Oportunitate! Se vinde un practic nou BMW 325iX – primul BMW cu tracţiune integrală

La mijlocul anilor ’80, modelul BMW 325iX a devenit primul automobil al mărcii bavareze dotat cu sistem de tracţiune integrală, iar astăzi este aproape imposibil de găsit o astfel de mașină în stare bună.

Dar zilele trecute, un dealer britanic a scos la vânzare un astfel de exemplar care nu este doar primul din gama anului 1986, ci şi încă neînregistrat pe nimeni!

Dacă vă mai amintiţi, luna trecută am vorbit despre un sedan BMW 740i sedan din generația iconică E38, pe care proprietarul la pus “sub capac”, și în această formă, la “apogeul” crizei de coronavirus, la scos la vânzare prin licitaţie pe eBay, acolo unde oferta finală a fost de 120.050 de euro! Pe acest fundal, BMW-ul 325iX cu tracțiune integrală, lansat la 27 martie 1986, pare clar cam subevaluat, însă pe seama acestui lucru se poate beneficia cât nu s-a schimbat preţul 😉

Compania britanică SuperVettura, care este un dealer oficial Koenigsegg și comercializează şi alte maşini exotice, cere în schimb 40.000 de lire sterline (preţul de export) pentru acest exemplar, cu volan pe stânga apropo!

Colegii de la Carscoops au vorbit cu vânzătorul și au aflat istoria acestui specimen virgin, care OFICIAL nu a avut niciun proprietar, respectiv maşina încă nu a fost înregistrată nicăieri în lume!

Acest 325iX a fost comandat inițial de la BMW de către un bogat colecționar de mașini din Danemarca și de mai mulți ani a fost depozitat într-un hangar cu aer condiționat lângă alte mașini pe care le iubea – tot felul de Ferrari, McLaren și Mercedes-Benz. Din anumite motive, danezul a decis să scape de colecţie și a contractat SuperVettura pentru a se ocupa de asta.

Exemplarul 325iX în cauză şi-a păstrat chiar protecția din ceară care i-a fost aplicată din uzină, dar și anvelopele native Pirelli. Pe odometru se indică numai 510 km. Înainte de vânzare în mașină s-a înlocuit acumulatorul și uleiul de motor.

Toate celelalte au rămas moştenite direct din 1986: manete pentru acţionarea manuală a geamurilor, o singură oglindă retrovizoare laterală pe stânga, casetofon Blaupunkt, scaune tapiţate cu material textil, covoraşele originale, setul de instrumente, cartea de service, etc.

Sub capotă are un motor M20 pe benzină, cu şase cilindri în linie, care produce 170 CP şi este cuplat la o transmisie manuală în cinci trepte. Cutia de transfer de la bord include un diferențial asimetric, care oferă implicit 37% din tot cuplul pe puntea din față și 63% pe spate. Pentru blocarea automată a diferențialului interaxial se foloseşte un cuplaj vâscos. Din lista dispozitivelor electronice auxiliare are doar ABS.

Din cauza complexității și a costurilor, primul BMW cu tracţiune integrală nu a fost deosebit de popular pe când încă se producea, multe dintre aceste mașini mergând pe piața din SUA și Canada, ceea ce face ca această versiune europeană să aibă o valoare deosebită.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise