(foto) Pe circuitul Nürburgring pot fi organizate din nou curse de Formula 1

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Administrația popularului circuit Nürburgring a anunțat de curând finalizarea lucrărilor de modernizare a versiunii complete a pistei – legendarul Nürburgring Nordschleife. Iar din 12 martie a fost deschis noul sezon în care orice doritor poate conduce pe el.

De asemenea, după finalizările lucrărilor, în timpul inspecției pistei, oficialii FIA Roland Bruynseraede şi Oliver Grodowski au verificat toți cei 26 de kilometri ai Nürburgring-ului. Criteriile verificate au fost starea pistei, dimensiunea zonelor de scurgere, numărul și poziția gardurilor de siguranță, grămezile de anvelope și alte puncte ale pistei de Grand Prix și ale Nordschleife.

Ulterior, FIA a ajuns la concluzia că pistele și instalațiile lor de siguranță continuă să îndeplinească standardele stabilite.

În cadrul ultimelor lucrări de modernizare, muncitorii au înlocuit 2.5 km de asfalt (în valoare de 2.5 milioane de euro) și au modernizat gardurile. În total, din 2015, s-au investit 12.5 milioane de euro în reparaţii şi modernizare.

Datorită modernizării, Nordschleife şi Grand Prix Track îndeplinesc acum toate cerințele FIA, fiind ideal echipate, motiv pentru care vor putea fi gazda competiţiilor internaţionale de top pentru următorii alţi trei ani.

Mai mult, circuitul a primit din nou o licență de categoria A (FIA Grade 1), una pe care puține piste din lume o au. Această cea mai înaltă licență permite circuitelor să găzduiască orice cursă sub egida FIA – inclusiv un Mare Premiu de Formula 1. Grand Prix Track, deschis în 1984, a avut întotdeauna “FIA Grade 1” și și-a menținut acest statut încă de atunci datorită diferitelor măsuri adoptate.

Nordschleife a trecut, de asemenea, verificările fără probleme. Datorită investițiilor masive în siguranța circuitului din ultimii ani, precum și a întreținerii și modernizării continue a circuitului vechi de 95 de ani, standardul “FIA Grade 3T” va continua să se aplice aici. Aceasta înseamnă că cea mai lungă pistă permanentă de curse din lume poate continua să găzduiască cupe cu maşini GT3, cum ar fi ADAC TotalEnergies 24h Nürburgring sau Nürburgring Endurance Series, precum și Campionatul WTCC.

Ultima dată când a avut loc un Mare Premiu de Formula 1 pe Nordschleife, numit și Iadul Verde, a fost în 1976. În acea cursă, triplul campion mondial Niki Lauda a fost implicat într-un groaznic accident.

Deocamdată nu există nicio informaţie despre intenţia de organizare în viitorul apropiat a unui Grand Prix pe circuitul dedicat al Nürburgring. Totuşi, mai mulți piloți de F1 au declarat în repetate rânduri că şi-ar dori cu mare plăcere să încerce legendara pistă germană.

Apropo, tot astăzi se împlineşte un an de când Sabine Schmitz nu mai este printre noi. Din septembrie 2021, prima curbă a buclei de nord a fost numită în cinstea sa.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/