(foto) Pe o stradă din Chişinău se aplică deja asfalt care conţine material plastic reciclat

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După ce la mijlocul lunii noiembrie în ţara noastră a fost prezentat câtorva agenți economici și reprezentanți ai companiilor de proiectare din domeniul infrastructurii rutiere produsul MR8 realizat de compania MacRebur din Scoţia, un antreprenor a decis să fie primul care să-l utilizeze!

În aceste ore se aplică asfalt combinat cu MR8 pe strada Gheorghe Codreanu din capitală (Buiucanii Vechi).

FOTO: facebook.com/dumitru.alaiba

Amintim pe scurt că MR8 este un fel de aditiv fabricat din material plastic reciclat și poate fi utilizat în amestecurile de asfalt reducând volumul de bitum necesar, cu scopul de a minimiza cheltuielile și emisiile de CO2.

MR8 îmbunătățește caracteristicile fizico-mecanice ale îmbrăcămintei rutiere și poate fi adăugat în mixturile asfaltice în proporție de 10-15% din componenta bitumului, rezultând o economie de 5-10% comparativ cu costurile pentru bitum.

Materialul reciclat mai şi minimizează emisiile de CO2 cu 1.55 kg pentru fiecare kilogram de MR8 folosit.

În primăvara lui 2022 şi cei de la Administraţia de Stat a Drumurilor planifică să-l utilizeze pe un sector de drum experimental, pentru teste, undeva în afara capitalei.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/