(video) Premieră la Chicago Auto Show: Noul Chrysler Pacifica facelift – mai premium şi acum cu AWD

Prezentat exact acum patru ani în urmă, monovolumul Chrysler Pacifica a suferit un facelift care l-a făcut atât mai atrăgător din punct de vedere stilistic, cât şi mai interesant din punct de vedere al dotărilor.

Marea noutate este introducerea unui sistem de tracţiune integrală, o caracteristică care va stimula vânzările, asta pentru că în segment singurul monovolum cu AWD era până acum Toyota Sienna.

Procesul de actualizare i-a adus modelului pentru familişti un design diferit pentru partea frontală, acum cu faruri LED standard şi o nouă grilă de radiator printre altele. În spate, stopurile LED la fel au fost schimbate, fiind acum conectate printr-o bandă luminoasă. Diferită este şi bara de protecţie locală şi, că tot vorbim despre exterior, au apărut mai multe modele de jante la alegere.

Principala noutate din cabină este introducerea în premieră pe acest model a sistemului multimedia Uconnect 5. El va putea fi operat acum pe un ecran cu 20% mai mare (diagonală de 10.1 inci), este realizat pe baza sistemului de operare Android și este de cinci ori mai rapid decât cel precedent. Maşina în echipare mai scumpă, Limited, va oferi un nou tunel central între scaunele din față, cu un raft inferior și o cutie cu volum mărit per general.

Numărul de porturi USB (Type A şi C) din cabină a crescut până la tocmai 12! O nouă opțiune este FamCam (adică Family Camera) – o cameră instalată în cabină, orientată spre scaunele din spate, care transmite imaginea către monitorul central de pe bord. Cu ajutorul său, părinţilor le va fi mai comod să-şi supravegheze copiii, iar imaginea de pe ecran poate fi mărită sau micşorată prin aceleaşi gesturi care se fac de regulă pe ecranul unui telefon.

A mai fost adăugat printre oferte cele mai luxos nivel echipare, numit Pinnacle. Acesta aduce printre altele o tapițerie pentru scaune din piele naturală Nappa, perne pentru al doilea rând de scaune individuale, precum și o cutie de dimensiuni mai mari între scaunele din față (cu un volum de 12 litri), care are un capac moale ce serveşte drept o cotieră lată în locul celor individuale obişnuite.

Din punct de vedere tehnic, sub capotă, Pacifica nu s-a schimbat prea mult. O maşină standard vine dotată cu un motor V6 natural aspirat de 3.6 litri (291 CP), cuplat la o transmisie automată cu nouă trepte, iar modelul plug-in hybrid este echipat cu o versiune uşor deforţată a aceluiași motor (264 CP), două motoare electrice (86 și 116 CP) și un variator electromecanic.

Maşina, ce poate fi încărcată de la o priză casnică inclusiv, mai are o baterie cu o capacitate de 16 kWh, care o ajută să circule doar cu electricitate pe o distanţă de până la 53 de km.

Referitor la AWD-ul introdus pe Pacifica: sistemul este compus dintr-un ambreiaj simplu multi-disc, care la nevoie conectează puntea din spate. Interesant este că “semnalul” de a include automat tracţiunea integrală nu poate veni doar de la detectarea alunecării roţilor sau de la apăsarea în forţă a acceleratorului, ci şi de la activarea ştergătoarelor sensibile la ploaie.

Maşinile dotate cu tracțiune integrală vor avea o gardă la sol cu 20 de mm mai mare, o suspensie resetată și o bară stabilizatoare spate, în plus faţă de imitări ale blocării diferenţialelor prin mecanismele de frânare. Mai este important că adăugarea de tracţiune pe puntea din spate nu a afectat posibilitățile de transformare a interiorului: un astfel de Pacifica poate avea încă un sistem Stow ‘n Go, care permite rabatarea tuturor scaunelor din rândul doi şi trei pentru a forma o podea plată.

O Pacifica AWD va fi posibilă de comandat doar cu motorul pe benzină. Modelul PHEV AWD va dispune doar de tracţiune faţă.

Chrysler Pacifica facelift va apărea pe piaţa din America de Nord abia din trimestrul IV al acestui an, însă interesant este că, până atunci, în trimestrul II vor fi lansate pe piaţă versiuni cu AWD ale modelului existent pentru a mai acumula ceva vânzări.

Apropo, cu un total de 97 de caracteristici de siguranță standard, cu extindere până la 116 în total, Chrysler Pacifica 2021 este numit de producător cel mai bine dotat automobil din lume la acest capitol. Vezi care sunt acestea şi alte detalii interesante despre acest monovolum în documentele ataşate mai jos.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Specificaţii şi detalii suplimentare:

[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2022/09/2021-Chrysler-Pacifica-Press-Release-1.pdf”][embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2022/09/2021-Chrysler-Pacifica-Specification.pdf”][embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2022/09/2021-Chrysler-Pacifica-Hybrid-Specification.pdf”][embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2022/09/2021-Chrysler-Pacifica-Feature-Availability.pdf”][embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2022/09/2021-Chrysler-Pacifica-116-Segment-Firsts.pdf”]

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise