(foto) Noul Hyundai STARIA a debutat în două versiuni noi, deosebit de atractive

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Familia Hyundai STARIA, model disponibil de cumpărat oficial şi în Republica Moldova, se extinde. Pe lângă microbuzul standard, varianta sa comercială și una de transport a elevilor, va exista sub forma unei case pe roţi compacte şi a unui VIP shuttle din fabrică, deşi mai devreme astfel conversii, chiar mai dotate şi mai luxoase, au apărut pe piaţă de la diverse companii specializate.

Hyundai STARIA Lounge Camper este oferit în două versiuni. Camper 11 are o cabină standard pentru piața coreeană, cu patru rânduri de scaune pentru un număr total de 11 locuri. Pe toată suprafaţa scaunelor rabatate se poate instala o saltea, iar portbagajul poate fi dotat cu o plasă anti ţânţari.

Caracteristica sa principală este un acoperiș dublu cu o parte superioară ce poate fi ridicată, fiind realizată din același oțel ca și caroseria în sine. Sub acest „capac” este organizat un spaţiu pentru dormit (pentru două persoane, sarcina maximală suportată fiind de 295 kg), care are pereţi moi și corpuri de iluminat LED. 

Înălțimea totală a acestei versiuni este de 2.095 mm față de cei 1.990 mm ai microbuzului original.

Versiunea superioară STARIA Lounge Camper 4, pe lângă acoperișul transformator, este deja o casă pe roţi cu drepturi depline. Are doar patru locuri în partea posterioară a cabinei, iar al treilea rând poate fi „înclinat” în portbagaj. Dacă hayonul este deschis, ocupanţii pot sta cu picioarele atârnând în afara mașinii.

În partea stângă a cabinei se află un modul de uz casnic, care include dulapuri, un frigider cu volum de 36 litri, o masă pliabilă, o chiuvetă, un rezervor de apă curată cu un volum de 70 litri și un altul pentru reziduuri de 40 de litri. Suplimentar mai poate fi organizat un duş exterior.

Mai există prize de uz casnic, iluminare LED avansată, iar sub tavan este fixat un ecran tactil de 12.1 inci, de pe care pot fi controlate toate sistemele de la bordul compartimentului de locuit.

De cealaltă parte, modelul STARIA Lounge Limousine devine cea mai luxoasă și mai bogată versiune din familie. Are un acoperiş ridicat cu 210 mm, astfel că înălțimea totală i se ridică la 2.2 metri şi astfel se poate sta în picioare în cabină.

Pe tavan este instalat un plafon masiv cu iluminare LED, deflectoare suplimentare pentru climatizare şi ventilaţie, iar spre partea frontală a maşinii a fost integrat un televizor de 25 inci pentru redarea de conţinut. Mai sunt prezente porturi USB şi HDMI.

Standard modelul vine cu patru rânduri de scaune, iar cele din al doilea rând, individuale, pot fi întoarse contra direcţiei de mişcare. Pentru o taxă suplimentară cabina poate avea doar trei rânduri (2+2+3 locuri). În acest caz, în centru este instalată o consolă mobilă cu mese pliabile, suporturi pentru pahare și porturi USB-C, care poate fi mutată de-a lungul întregii cabine. 

Printre altele, versiunea de top mai poate avea un sistem de ionizare a aerului, sistem audio BOSE cu 12 difuzoare, trepte laterale retractabile electric, jante de 18 inci şi o suspensie mai moale.

Noile modele pot fi deja comandate pe piața din Coreea de Sud. Interesant este că toate vin cu un turbodiesel de 2.2 litri (177 CP) + cutie automată de viteze + tracţiune faţă sau integrală la alegere (deşi modelul de bază poate avea sub capotă şi un V6 pe benzină). STARIA Lounge Camper 11 costă cel puțin 40.000 de dolari, STARIA Lounge Limousine – 47 de mii, iar STARIA Lounge Camper 11 – de la 55 de mii.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/