(video) Premieră: Cum arată Hyundai STARIA în calitate de vehicul comercial

Hyundai a dezvăluit şi scos deja în vânzarea varianta comercială a noului STARIA. Pe unele pieţe se va numi STARIA Cargo, însă în Australia, acolo unde a apărut mai întâi, se numeşte STARIA-LOAD.

Caracteristici cheie:

  • Microbuzul a păstrat aproape complet aspectul neobișnuit al versiunii de bază care e dedicată transportului de pasageri, cu a sa siluetă înclinată și o bandă LED frontală pe toată lățimea. STARIA-LOAD se remarcă doar prin panouri goale în loc de geamuri în spatele cabinei şi prin jante obişnuite din oţel.
  • Decorul interior, desigur, este simplificat, dar totuși, pentru o maşină din această clasă arată foarte bogat. Standard este, de exemplu, un panou de bord digital în spatele volanului, dar şi un monitor central de 8.0 inci pentru sistemul multimedia! Sistemul mai este compatibil cu Apple CarPlay şi Android Auto.
  • Standard include şapte airbaguri, dintre care unul e central între cele două scaune frontale!
  • Va exista ulterior o versiune cu două rânduri de scaune pentru până la cinci pasageri respectiv + un compartiment pentru bagaje de 2.890 litri.
  • Volumul interior al vehiculului din imagini ajunge la 5 m3 (4.935 litri) şi permite încărcarea a trei europaleţi fără probleme (1.200 x 800 mm). Sarcina utilă îi este de 1.090 kg şi mai poate tracta remorci de până la 2.5 tone! Greutatea maşinii este de 1.930 kg, iar cea maximă permisă de 3.020 kg.
  • Standard vine cu un hayon cu deschidere verticală, însă opţional pot fi montate două uşi cu deschidere orizontală.
  • De propulsie răspunde un turbo diesel de 2.2 litri (177 CP), cuplat fără alternativă la o cutie de viteze automată în opt trepte! Tracţiunea poate fi doar pe puntea din faţă.
  • Printre altele mai poate dispune de: frână de parcare electronică; volan multifuncţional reglabil pe adâncime şi înălţime, dar şi levier al cutiei de viteze îmbrăcat în piele; oglinzi retrovizoare încălzite, reglabile electric şi cu indicatoare de direcţie LED integrate; încărcător wireless pentru telefoane; moduri de conducere; faruri automate; acces fără cheie; multi-Bluetooth; porturi USB; etc.
  • Lista sistemelor de asistenţă standard, incluse în complexul Hyundai SmartSense: Blind-Spot-Collision-Avoidance Assist – Rear (BCA-R); Driver Attention Warning (DAW); Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) – City/Urban/Interurban/ Pedestrian/Cyclist/ Junction Turning (camera & radar); Lane Following Assist (LFA); Lane Keeping Assist – Line/Road-Edge (LKA-L/R), Rear Cross-Traffic Collision – Avoidance Assist (RCCA); Safe Exit Warning (SEW); Smart Cruise Control (SCC) with Stop & Go şi Surround View Monitor (SVM) cu camere la 360 de grade!

Preţul de start al maşinii în Australia este de 50.142 de dolari locali (31.000 de euro).

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/