(video) Premieră mondială: Noul Hyundai STARIA

Hyundai a dezvăluit în cadrul unui eveniment virtual de prezentare noul STARIA . Acesta nu numai că vine să înlocuiască modelele Hyundai H-1/Starex, dar deschide şi o nouă gamă de vehicule specializate pentru transport, care ar trebui să devină foarte extinsă.

https://youtu.be/-dfFBwh7eBM

Caracteristici cheie:

  • STARIA este un MPV construit pe o platformă modernă cu o poziționare transversală a motorului, cu tracțiune față și suspensie spate multi-link independentă. În același timp, ampatamentul în comparație cu modelul cunoscut H-1 a crescut de la 3.200 la 3.273 mm. 
  • Dimensiunile totale au crescut și în toate direcțiile: lungime – 5.253 mm (plus 103 mm), lățime – 1.997 mm (plus 77 mm), înălțime – 1.990 mm (plus 65 mm). 
  • Înălţimea podelei a fost micșorată, ceea ce înseamnă că acum pasagerilor le va fi mai uşor să se mişte prin cabină.
  • STARIA va exista sub forma unei maşini pentru familii numeroase, pentru afaceri, dar şi în calitate de vehicul comercial. Ultimul, numit STARIA Cargo, va putea exista cu o cabină care include un rând cu trei locuri sau două rânduri de scaune. În primul caz compartimentul de încărcare are un volum de 5 m3 (aproape 5.000 de litri), care poate găzdui foarte uşor trei europaleti standard. Imagini cu această maşină simplificată deocamdată nu au fost publicate.
  • Modelul de bază dedicat transportului de pasageri se numeşte STARIA Tourer şi are, în dependenţă de piaţă, patru rânduri de scaune cu până la 11 locuri. O alternativă este o cabină cu nouă locuri, în care sunt instalate două scaune separate pe primul și al doilea rând, iar cele de pe al doilea rând pot fi întoarse invers. Astfel de maşini au în echipare de bază un panou de bord cu ceasuri analogice şi un mic ecran color între ele, un sistem de climatizare obişnuit şi un sistem audio simplu cu Bluetooth.
  • Din nou, în funcţie de piaţă, maşinile de bază mai pot avea șapte airbag-uri (inclusiv pentru genunchii șoferului), frână de mână electrică, jante de 17 inci și un interfon în habitacu, alături de fiecare pasager fiind instalat un microfon, ceea ce le permite să comunice, să se audă și să fie auziți clar fără a ridica vocea.
  • Iar pe piața sud-coreeană cel puţin, STARIA mai vine cu un cruise control adaptiv şi un sistem de frânare automată de urgenţă, printre alţi asistenţi electronici. Dotări opţionale sunt sistemul multimedia cu ecran tactil de 10.25 inci şi un sistem de climatizare automată cu un panou de control care are comenzi tactile.
  • Versiunea de top este numită Hyundai STARIA Premium (în Coreea – STARIA Lounge). Din punct de vedere vizual se distinge printr-o grilă de radiator diferită, faruri și stopuri LED mai mari în dimensiuni, jante exclusive de 18 inci și o cantitate mai mare de aplicaţii cromate. Standard vine cu nouă locuri pentru pasageri şi un sistem de iluminare ambientală (64 de culori). Dotările opţionale pe această versiune sunt: un panou de bord de 10.25 inci fără cozoroc, tapiţerie din piele pentru scaune, sistem audio Bose, acoperiş panoramic din sticlă cu două secţiuni, ventilare pentru scaunele din primul şi al doilea rând, etc.
  • Pentru o taxă suplimentară, STARIA Premium/Lounge poate fi un monovolum premium cu doar șapte locuri pe trei rânduri de scaune, toate fiind tapițate cu piele Nappa. În acest caz, pe al doilea rând sunt instalate scaune individuale masive și luxoase, reglabile electric, cu spătare care se pot înclina, cu încălzire, ventilare şi suporturi retractabile pentru picioare. Chiar dacă acestea vor fi înclinate maxim, pasageri adulţi oricum vor încăpea pe al treilea rând.
  • Sub capotă poate avea una dintre trei opţiuni. Cel mai solicitat, desigur, va fi un turbo diesel 2.2 VGT cu un bloc al cilindrilor din aluminiu, care produce 177 CP și 431 Nm (doar această motorizare va fi disponibilă în Europa). Se poate combina cu o cutie mecanică în şase trepte sau una automată în opt trepte. Apropo, doar în Coreea de Sud deocamdată, versiunile cu două pedale mai pot fi combinate cu un sistem de tracțiune integrală HTRAC cu un ambreiaj pentru conectarea punţii spate.
  • Pentru o serie de piețe de export va fi disponibil şi cu un benzinar natural aspirat V6 MPI de 3.5 litri (272 CP/331 Nm), iar în Coreea de Sud va exista într-o versiune care poate consuma şi gaz 3.5 LPI (240 CP/314 Nm). Ambele motorizări sunt cuplate la cutii de viteze automate în şase trepte.

În Coreea de Sud se acceptă deja precomenzi. STARIA Cargo costă de la 22.000 de dolari, STARIA Tourer de la 26.000 de dolari, STARIA Lounge de la 33.000, iar versiunea de top cu șapte locuri şi cu toate opțiunile incluse poate ajunge la aproximativ 38-40 de mii de dolari.

În alte țări, vânzările vor începe în a doua jumătate a anului curent. Un monovolum VIP de lux, o versiune camper şi o versiune sub forma unei ambulanţe sunt programate pentru o lansare ulterioară.

Poţi afla mai multe şi vedea imagini suplimentare:

https://autoblog.md/foto-noi-detalii-si-imagini-despre-hyundai-staria-va-oferi-pana-la-11-locuri-pentru-pasageri/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/