(foto/video) Pentru prima dată un Boeing 787 Dreamliner a aterizat și decolat din Antarctida

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Chiar în momentul publicării acestui articol, un Boeing 787-9 Dreamliner este cel mai urmărit avion pe portalul FlightRadar. Motivul – se întoarce în Africa Continentală din Antarctida, după ce ieri a aterizat pe marele continent înghețat, devenind primul Boeing 787 Dreamliner care a ajuns cu succes acolo!

Iar pe 13 noiembrie a efectuat fără oprire un zbor de 10.500 de km din Oslo în Cape Town!

Acest Boeing 787 este cel mai mare avion care a aterizat pe o pistă îndepărtată din Antarctica. Cercetătorii spun că „deschide posibilități complet noi în această zonă”.

Călătoria între Cape Town și ”pista” de lângă stația de cercetare norvegiană Troll a durat cinci ore fără două minute. Distanța parcursă a fost de 4.332 km.

Zborul charter organizat de Norse Atlantic Airways a adus pe marele alb cercetători împreună cu provizii și alte echipamente.

Anterior, transportatorul ceh low-cost Smartwings a zburat pentru prima dată cu un Boeing 737 MAX în Antarctida în ianuarie 2023. Compania aeriană a fost prima care a implementat modelul în cel mai mare pustiu din lume, operând un serviciu charter pentru Aircontact pentru a transporta membrii Institutului Polar Norvegian. 

Acest zbor a fost al treilea dintr-un astfel de efort pentru Smartwings. Pe parcursul a două zile, echipajul a transportat în siguranță cercetători din Bremen, Germania și Oslo.

Vezi și:

Cmentariile sunt închise