(foto) Premieră: Cel mai puternic Land Rover Defender Works V8 va fi făcut în 150 de exemplare

Oportunitate unică pentru fanii modelului! Land Rover a decis să facă o ediţie limitată a modelului Defender cu ocazia aniversării de 70 de ani pe care producătorul o sărbătoreşte în acest an. Noul Defender Works V8 va exista în doar 150 de exemplare şi toate vor fi disponibile exclusiv pe piaţa din Marea Britanie.

Land Rover a precizat că Defender Works V8 este cea mai puternică și mai rapidă versiune a modelului pe care a făcut-o vreodată. Sub capotă se ascunde un motor V8 natural aspirat, care consumă benzină şi are un volum de 5.0 litri. În total produce 405 CP şi 515 Nm.

Cutia de viteze automată ZF cu opt trepte şi regim sport, alături de un sistem de tracţiune integrală, îi permite tot-terenului să facă 0-96 de km/h în doar 5.6 secunde! Viteza maximă este limitată la 171 de km/h.

Vezi şi: Viitorul Land Rover Defender va avea și o versiune electrică

Noul Defender Works V8 mai vine cu mecanisme de frânare performant, cu discuri de 355 şi 300 de mm, alături de patru pistoane în fiecare etrieră. Jantele măsoară 18 inci şi sunt “încălţate” în anvelope all-terrain 265/65 R18.

Britanicii i-au montat şi o suspensie modificată cu noi arcuri, amortizoare şi bare antiruliu. Cutie de transfer a cuplului este în două trepte, există diferențiale față, spate şi unul central.

Vezi şi: (foto) Cel mai scurt Range Rover Sport din istorie sau cum este testat noul Defender

Opt culori standard sunt disponibile pentru caroserie, inclusiv două finisaje satinate care contrastează cu un acoperiș vopsit în Santorini Black. Mânerele portierelor sunt din aluminiu, precum capacul buşonului rezervorului de combustibil şi inscripţia Defender de pe capotă. Blocurile optice includ faruri bi-LED.

Tapițeria integrală din piele Windsor acoperă panoul de bord, panourile ușilor, tavanul și scaunele sport Recaro. Sistemul de infotainment este unul Land Rover Classic.

Noul Defender Works V8 este disponibil la comandă în versiuni de ampatament 90 şi 110, cu două sau patru portiere. Preţul de start porneşte de la 150.000 de lire sterline sau 168.781 de euro.

Vezi şi: Jim Ratcliffe este hotărât pe sine. Va relansa Land Rover Defender şi fără drepturi de autor

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/