(video) România: Un șofer, urmărit de polițiști pe raza a trei judeţe, a fost împușcat mortal pentru că nu a oprit la somații

Un şofer de 34 de ani, originar din judeţul Iaşi, România, posibil urcat băut la volanul unei Mazda cu numere de înmatriculare străine şi care nu a oprit la semnalele polițiștilor, a fost împuşcat de oamenii legii după ce a fost urmărit câțiva kilometri și într-un final a făcut un accident rutier.

Poliţiştii Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Popricani au fost sesizaţi prin intermediul a trei apeluri la 112 despre faptul că, un conducător auto, cel mai probabil fiind sub influența băuturilor alcoolice, se află pe raza comunei Popricani şi circulă neadecvat.

Cel mai apropiat echipaj de poliţie din zona indicată a găsit autovehiculul în trafic şi la somat pe şofer să tragă pe dreapta, însă acesta a refuzat să se conformeze şi a demarat în trombă. Ulterior, bărbatul a oprit pentru scurt timp autoturismul acroşând maşina de serviciu şi apoi continuându-şi drumul.

A ajuns în Suceava, unde polițiștii au organizat un filtru, însă a reușit să scape și de acesta. Întrucât conducătorul auto se îndrepta spre judeţul Botoşani, inspectorii ieşeni au solicitat sprijin colegilor de acolo, care au intervenit de îndată. În zona satului Cotu din comuna Copălău din judeţul Botoşani, şoferul a fost la un pas de a intra în plin în alte trei maşini ale poliţiei. Pentru a-l opri, au fost nevoiţi să tragă mai multe focuri de armă, iar unul dintre gloanţe l-a rănit grav.

În timpul urmăririi care a mai continuat pe o distanţă scurtă, bărbătul a pierdut în cele din urmă controlul volanului, a derapat şi s-a izbit într-un cap de pod de pe partea stângă a drumului.

Monitorul de Botoşani mai scrie că, conform martorilor, după accident poliţiştii au ieşit din maşini şi au mai tras câteva focuri de armă spre autoturismul pe care l-au urmărit, însă acest fapt nu a fost confirmat de autorităţi. Din cauza glontelui care l-a lovit pe bărbat în piept a murit după câteva minute, în ciuda manevrelor de resuscitare a medicilor chemaţi la faţa locului.

“Conducătorul auto nu a oprit la semnalul agenților și a executat manevre de lovire a autospecialei, un agent a executat 17 focuri de armă în direcția autoturismului. S-a procedat la urmărirea acestuia, fiind executate focuri de avertisment în plan vertical şi ulterior înspre pneurile autoturismului. Polițiștii implicați nu au fost răniți, două autospeciale fiind avariate”, au transmis reprezentanții IPJ Botoșani.

Nu se cunoaşte deocamdată motivul pentru care nu a oprit la semnalele poliţiştilor.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/