(foto) Un minor de 16 ani, cercetat penal pentru că a răpit un RAV4 din curtea unui service auto pentru a se plimba

Un minor de 16 ani, originar din raionul Strășeni, este cercetat penal de polițiștii Inspectoratului de Poliție a sec. Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru răpirea unui automobil. Acesta a fost luat fără permisiune din curtea unui service auto.

S-a întâmplat incidentul încă în ziua de 25 aprilie, ora 16:30, când Inspectoratul de Poliție Botanica a fost sesizat prin intermediul serviciului unic 112, precum că de pe str. N. Zelinskii a fost răpit un Toyota RAV4 Hybrid.

La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea circumstanțelor. Victima, un bărbat de 40 de ani, a comunicat că unitatea de transport era parcată în curtea unui service auto, după care nu a mai găsit-o. Prejudiciul a fost estimat la 272.800 de lei.

Polițiștii imediat au dispus mai multe acțiuni de investigației și urmărire penală pentru stabilirea circumstanțelor și depistarea automobilului. Astfel, în urma măsurilor întreprinse, a fost depistat abandonat pe str. Butucului.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse de către ofițerii de investigație și urmărire penală, suspectul în comiterea infracțiunii a fost identificat. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina, comunicând că trecea prin zona unde era parcat automobilul, a depistat cheia în interior și a răpit automobilul doar pentru a se plimba.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru răpirea mijlocului de transport, iar pentru fapta data, tânărul riscă amendă în mărime de la 29.000 la 67.500 sau închisoare de la 1 la 3 ani.

Vezi și:

(foto) Nu a avut nici cea mai vagă idee că acest Sprinter vechi putea avea un emițător GPS. Acum riscă închisoare

(video/update) Mercedes-ul unui inspector INSP a fost furat de un minor de 15 ani

(video) Un adolescent de 15 ani, condamnat la închisoare, a fost prins din nou la volanul unei maşini furate

(video) Un angajat al unei spălătorii auto din Chişinău riscă închisoare pentru că a mers la plimbat cu maşina unui client

Cmentariile sunt închise