Audi a început să se judece cu NIO din cauza denumirilor modelelor

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Audi a intentat un proces împotriva producătorului chinez NIO la un tribunal din München. După cum scrie Handelsblatt, compania germană nu este mulțumită de cum se numesc mai multe modele ale mărcii chineze, în special crossoverele ES6 și ES8. Potrivit Audi, aceste denumiri ar fi foarte uşor de confundat cu denumirile modelelor sale – S6 și S8 – în ciuda faptului că sunt sedanuri.

Acțiunile în justiție sunt provocate de intenția mărcii NIO de a intra pe piața europeană. Vânzările de mașini chinezești în Germania ar trebui să înceapă în al patrulea trimestru al acestui an și vor începe cu modelul ET7, considerat un concurent pentru Audi A6.

Audi consideră că denumirile alese de producătorul chinez pentru modelele lor de pe piața europeană încalcă drepturile sale. „La fel ca multe companii de succes, Audi are întotdeauna grijă să își protejeze drepturile asupra mărcii în mod cuprinzător. Oponentul alesese nume de modele pentru piața europeană care, în opinia noastră, încalcă mărcile Audi”. 

NIO a refuzat deocamdată să comenteze aceste pretenții. „Nu comentăm un proces în desfășurare”, a spus un purtător de cuvânt. Totuşi, pentru producătorul auto acest proces este o perturbare neașteptată a intrării pe piaţa europeană, care tocmai a început.

Apropo, locul depunerii plângerii în instanță se explică prin faptul că sediul european și centrul de design al mărcii NIO se află chiar în München.

La sfârșitul anului trecut, NIO și-a lansat vânzările de mașini în Norvegia. În plus, marca planifică să apară pe piețele din Suedia, Danemarca și Țările de Jos, unde există cerere de electromobile.

Apropo, cei de la Hongqi au venit mai devreme decât NIO pe bătrânul continent, iniţial pe piaţa din Norvegia, însă nu s-a auzit ca Audi să aibă pretenţii similare, deşi gama mărcii chineze include modele cu denumiri ce includ caracterele S sau Q, în combinaţie cu cifre, care rezultă în denumiri precum: E-HS3, E-QM5, HQ3, HS5, HS7, etc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata