Tesla a devenit cel mai valoros producător auto din lume, depăşind chiar şi concernul Toyota

S-a întâmplat de fapt inevitabilul! Dacă anterior Tesla a mai putut cuceri poziţii în clasamentul celor mai scumpe companii auto de pe planetă, vestea de ultimă oră este că producătorul de electromobile a devenit cel mai valoros “car maker” din lume!

Valoarea actuală a Tesla Inc. pe piaţă este mai mare decât a Toyota Motor Corporation, anterior niponii fiind lideri incontestabili şi detașabili faţă de aceiaşi germani de la VW AG.

FOTO: thetimes.co.uk

Cum s-a putut înregistra o asemenea performanţă? Ideea este că prețul acțiunilor Tesla a depășit 1.000 de dolari la tranzacționarea din 10 iunie. Această piatră de hotar psihologică a fost depăşită la bursă pentru prima dată. Ca urmare, cifra finală înregistrată a fost de 1.025,05 dolari!

Este de remarcat faptul că, la începutul anului 2020, o acţiune Tesla era tranzacționată la bursă pentru aproximativ 420 de dolari. Cu alte cuvinte, investitorii care au vărsat bani în buzunarele Tesla în ianuarie, acum și-ar putea majora capitalul de aproape 2.5 ori!

Totuşi, în linii generale vorbind, acțiunile companiei americane au rămas întotdeauna extrem de volatile: acestea ar putea crește, dar și scădea la fel de brusc în preţ. Astfel, nu se ştie cât timp exact Tesla Inc. îşi va menţine poziţia proaspăt atinsă şi va avea o valoare mai mare decât Toyota Motor Corporation.

De regulă, investitorii ascultă cu atenție declarațiile financiare ale Tesla și în mod special ale lui Elon Musk, iar dacă una este spusă prea ascuţit sau nu la locul ei, valoarea acţiunilor ca rezultat ar putea merge în sus sau în jos. În toți anii precedenți prețul acțiunilor nu a crescut peste 400 de dolari.

Analistul Daniel Ives consideră că redresarea cererii în China este un fundal optimist, care ce a ajutat Tesla să devină mai valoroasă, relatează Bloomberg. Noua fabrică Tesla din Shanghai urmează să livreze până la 100.000 de vehicule electrice în 2020.

Cererea suplimentară de mașini electrice în lume în viitorul apropiat va fi asociată cu relaxarea restricțiilor cauzate de pandemia din Statele Unite și din cea mai mare parte a Europei. Ives are, de asemenea, speranțe mari privind introducerea de baterii de ultimă generație, care vor schimba regulile jocului. Ar fi vorba despre începutul livrărilor de maşini cu baterii “veşnice”.

Înregistrarea unui nou hotar în ce priveşte valoarea unei acţiuni Tesla nu este singura veste impresionantă. Acum, capitalizarea companiei americane a ajuns la 190 de miliarde de dolari, ceea ce este chiar mai mult decât a Toyota (182 miliarde dolari), să nu mai vorbim de cea a Volkswagen AG (75 miliarde dolari), Honda (48 miliarde dolari) și Daimler AG (41 miliarde dolari)!

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/