(foto/video) Premieră mondială: Noul BMW iX3 facelift

Ca parte a ofensivei de electrificare a companiei, modelul BMW iX3 a primit o actualizare detaliată, care va accentua aura sportivă a modelului Sports Activity Vehicle (SAV) complet electric ce oferă 286 CP şi 400 Nm. Ca urmare a acestor actualizări, noul BMW iX3 va veni echipat standard cu pachet M Sport specific modelului!

Caracteristici cheie:

 • În continuare modelul are un singur motor electric şi tracţiune spate. În continuare se oferă cu o baterie de 80 kWh, ce permite o autonomie de până la 460 km în ciclu WLTP.
 • Tehnologia avansată de încărcare permite alimentarea cu până la 150 kW în maşină la o staţie de încărcare rapidă DC. În acest fel, poate primi suficientă energie în 10 minute pentru a-şi mări autonomia cu 100 de kilometri conform ciclului de testare WLTP. Acest lucru face ca BMW iX3 să fie o alternativă convingătoare pentru utilizarea zilnică.
 • FFC (Flexible Fast Charger / FFC) permite alimentarea cu energie electrică cu până la 11 kW şi poate fi conectat la o priză de uz casnic sau – folosind un adaptor (disponibil şi el) – o priză industrială (16A sau 32A) de mare putere printr-un cablu de încărcare de şase metri. Un panou (wallbox) BMW este disponibil ca opţiune pentru încărcarea la domiciliu pentru o putere maximă de încarcare de 11 kW.
 • Pentru un automobil conectat la Wallbox, bateria de înaltă tensiune a noului BMW iX3 poate fi încărcată de la 0 la 100% în 7.5 ore. În acelaşi timp, o staţie de încărcare rapidă DC poate alimenta bateria de la 10 la 80% din capacitatea maximă în 32 de minute.
 • Împărtăşeşte versatilitatea robustă a variantelor convenţionale ale BMW X3, oferă niveluri generoase de spaţiu pentru cinci pasageri şi are un portbagaj a cărui capacitate poate fi extinsă de la 510 litri la un maxim de 1.560 litri.
 • Accentele de culoare în BMW i Blue, o grilă BMW închisă în mare parte şi jante din aliaj uşor cu aerodinamică optimizată subliniază prezenţa unui sistem de propulsie pur electric şi a unui concept de automobil orientat pe dezvoltare durabilă.
 • Combinaţia caracteristică de plăcere de a conduce sportiv şi eficienţă excepţională este reflectată de designul exterior al noului BMW iX3. Actualizările includ un design modificat pentru faruri, grila BMW, praguri laterale, spoilerul faţă şi difuzorul spate. În plus, un pachet M Sport specific modelului face parte acum din specificaţia standard.
 • Mai atrăgătoare acum din punct de vedere vizual (în special în partea superioară), grila BMW este mai mare decât înainte şi are un contur dintr-o singură bucată. Acesta vine în crom cu efect perlat, cu accent albastru – în stilul familiar BMW i – de-a lungul marginilor interioare. Suprafeţele interioare ale elementelor grilei au o structură tip mesh şi dispun de o emblemă BMW i.
 • Noile contururi ale farurilor, care sunt mai subţiri cu aproximativ 10 milimetri decât anterior, contribuie la aspectul vizual atractiv al noului BMW iX3. Acest lucru conferă părţii frontale o asemănare distinctă cu cea a BMW iX şi BMW i4.
 • Noul iX3 este echipat standard cu faruri LED adaptive cu funcţie matrix, ce includ distribuţia variabilă a luminii, faruri adaptive şi lumină de viraje, asistent de fază lungă BMW Selective Beam cu funcţie antiorbire şi iluminare dinamică. Farurile LED adaptive cu BMW Laserlight pot fi comandate opţional. La viteze peste 60 km/h, modulul Laserlight dinamic măreşte raza de acţiune a fazei lungi la un maxim de 650 de metri şi urmează cursul drumului. Detaliile albastre din elementele luminoase în formă de L ale luminilor de zi identifică includerea tehnologiei extrem de sofisticate a farurilor.
 • Pachetul M Sport, acum este disponibil standard, îmbunătăţeşte imaginea dinamică. Priza inferioară de aer, care vine cu un control activ în 10 trepte al clapetei de aer pentru a răci componentele sistemului de propulsie şi frânele, a crescut ca dimensiune. Acum, Air Curtains, care sunt poziţionate la marginile exterioare ale părţii frontale, au formă L şi accente albastre.
 • Air Breathers din aripile faţă au, de asemenea, un design specific M. Suprafaţa proeminentă şi optimizată aerodinamic marchează difuzorul spate al noului BMW iX3. Elementele exterioare ale difuzorului spate sunt în BMW i Blue. Contururile stopurilor LED integral sunt marcate şi mai precis printr-un cadru negru. Designul nocturn atractiv este definit de grafica subţire a luminii şi de conturul de cleşte modelat tridimensional, cu semnalizatoarele orizontale integrate delicat.
 • Jantele aerodinamice de 19 inci sunt echipate standard pentru noul BMW iX3. Datorită designului lor, automobilul beneficiază de un coeficient de rezistenţă scăzut (Cd) de 0.29 – prin urmare, influențează pozitiv autonomia modelului SAV complet electric. Opţional, pot fi comandate jante aerodinamice nou concepute, în format de 20 de inci, cu design specific M, în finisare Jet Black şi cu încrustări de aluminiu.
 • Caracterul sportiv al BMW iX3 iese în evidenţă mai bine decât înainte şi în interior. Acum, scaunele sport sunt echipare standard, în timp ce un panou de control modern în consola centrală şi comenzile restilizate în centrul tabloului de bord se adaugă la ambianţa progresivă, premium. BMW Live Cockpit Professional, disponibil standard, are un display central a cărui diagonală a ecranului a fost mărită la 12.3 inci.
 • Accentele albastre pe butonul Start/Stop, aflat acum în consola centrală, maneta selectorului de viteze şi emblema BMW de pe volan fac trimitere la sistemul de propulsie electric ca piesă centrală a BMW iX3. Alte indicii specifice modelului includ inscripționarea modelului de pe consola centrală, plăcile pragurilor uşilor care poartă sigla BMW i, elementele din grupul de instrumente şi ecranele de control care reflectă prezenţa sistemului de propulsie electric, dar şi iluminarea ambientală, disponibilă standard.
 • Scaunele sport standard oferă suport lateral optim conducătorului şi pasagerului din faţă. Acestea sunt echipate cu noua tapiţerie perforată Sensatec, în negru sau coniac. Alternativ, există opţiunea de tapiţerie din piele Vernasca într-o variantă de culoare Mokka, Oyster sau Negru cu cusături de contrast albastre. Pachetul M Sport include atât o tapiţerie a plafonului de culoare antracit, cât şi benzi decorative de interior în noul finisaj întunecat Aluminium Rhombicle. Există, de asemenea, o gamă de trei variante opţionale de benzi decorative de interior.
 • Grupul complet digital de ecrane din BMW iX3 este format acum dintr-un set de instrumente de 12.3 inci şi un display central mărit care se potriveşte cu dimensiunile sale. Butonul Start/Stop pentru motor este poziţionat într-un panou de control cu aspect nou din consola centrală, unde maneta selectorului specific modelului este alături de controlerul BMW iDrive,  butoanele pentru comutatorul Driving Experience Control şi frâna de parcare electromecanică.
 • BMW iX3 este disponibil cu două linii de echipare. Varianta de bază Inspiring oferă deja o serie de detalii sofisticate, precum vopsea metalizată, jante aerodinamice de 19 inci, suspensie adaptivă, acţionare automată a hayonului, acoperiş panoramic din sticlă, scaune reglabile electric, volan sport îmbrăcat în piele, pachet de depozitare şi un sistem automat de climatizare cu control pe trei zone, cu funcţie de preîncălzire şi precondiţionare. Live Cockpit Professional, de asemenea dotare standard, include Asistentul Personal Inteligent BMW, sistem de încărcare wireless pentru telefon, precum şi Remote Software Update. Împreună cu Connected Package Professional sunt incluse şi sistemul de navigaţie bazat pe cloud BMW Maps şi integrarea smartphone-urilor pentru utilizarea Apple CarPlay şi Android Auto.
 • Pachetul de echipare opţională Impressive adaugă jante aerodinamice de 20 de inci, sticlă acustică pentru geamurile uşilor faţă, Comfort Access, finisaj cu piele Vernasca, control BMW prin gesturi, BMW Head-Up Display, sistemul de sonorizare Harman Kardon surround şi multe altele.
 • Modelele BMW iX3 cu echipare Impressive au inclusă şi funcţia BMW IconicSounds Electric. Creat special pentru modelele BMW electrificate, pachetul de sunete de condus îmbunătăţeşte experienţa de la volan prin introducerea unui nivel de interacţiune. Coloana sonoră produsă de automobil variază ca ton pentru a reflecta modul de condus selectat şi intensitatea turaţiei motorului.
 • Noul BMW iX3 vine echipat standard cu o secvenţă acustică Start/Stop dezvoltată ca parte a unei colaborări între compozitorul şi custodele Hans Zimmer şi Renzo Vitale, director sound design la BMW Group. Când este apăsat butonul Start/Stop, o compoziţie scurtă stabileşte decorul pentru experienţa de condus electric.

Producţia noului BMW iX3 va începe în septembrie 2021, la fabrica Shenyang a joint-venture-ului BMW Brilliance Automotive din China. Modelul SAV complet electric va fi produs acolo atât pentru piaţa locală, cât şi pentru export. Livrările sunt programate la finalul primului trimestru al anului viitor.

Premiera europeană a modelului va avea loc la Salonul Auto de la München.

Preţul de start în Germania este de 67.300 de euro cu TVA. În România va costa de la 65.039 euro cu TVA inclus. Comenzile pot fi plasate acum.

Cmentariile sunt închise