(video) Noul Genovation GXE şi-a bătut propriul record de viteză printre maşinile electrice stradale

0

(update 27.09.2019) Performanţele atinse de super maşinile electrice, de regulă, nu merg dincolo de piste de teste închise. Americanii de la Genovation Cars vor să contrazică acest lucru şi să arate că e posibil de atins viteze mari şi pe drumurile publice, înregistrând un record propriu de viteză cu noul GXE – un Corvette electric pregătit să apară pe străzi în curând.

Introdus în 2018, noul Genovation GXE este o mașină electrică construită pe baza lui Chevrolet Corvette Grand Sport C7 de generaţie precedentă. Acum câteva ore a reuşit pe pista centrului spaţial Kennedy să accelereze până la o viteză de 338.28 km/h, depăşindu-şi rezultatul de anul trecut (336.3 km/h), dar şi semnificativ pe cel din 2016 din cadrul testelor preliminare cu un Corvette C6.

Cei de la Genovation Cars spun că este un record mondial de viteză printre electromobilele stradale de serie, deşi conform regulilor oficiale trebuie calculată viteza medie în urma a două deplasări în direcţii diferite.

Amintim că unitatea sa de propulsie este formată din două motoare electrice şi o baterie cu o capacitate de 60 kWh, care pune la dispoziţie pe această maşină cu o greutate distribuită aproape perfect între punţi 800 CP şi 948 Nm de cuplu. De la 0 până la 97 km/h noul GXE poate accelera în mai puțin de trei secunde, iar viteza maximă a mașinii electrice este de 354 km/h. Autonomia automobilului în condiții de deplasare normale este de 281 de km.

Genovation GXE va fi scos la vânzare chiar în următoarele zile, deşi trebuia să se întâmple încă în 2018, la un preț de 750.000 de dolari. Maşina electrică va exista într-o ediţie limitată la doar 75 exemplare.


(10.03.2019) Un Chevrolet Corvette electric a stabilit un record mondial de viteză

Firma americană Genovation Cars a stabilit un record de viteză printre maşinile electrice, cărora le este permisă deplasarea pe drumurile publice. Rezultatul (300,6 km/h) a fost înregistrat oficial de către International Mile Racing Association (IMRA).

Performanţa a fost înregistrată cu ajutorului unui coupe numit Genovation GXE şi construit pe baza supercarului produs în 2006 – Chevrolet Corvette Z06. Automobilul a fost dotat cu un propulsor electric care pune la dispoziţie peste 700 de CP şi 813 Nm de cuplu.

Coupeul este capabil să accelereze până la 100 de km/h timp de aproximativ 3.0 secunde. Setul de acumulatori permite maşinii să se deplaseze fără reîncărcare până la 210 kilometri.

Record.jpg

Recordul a fost înregistrat la sfârşitul lunii februarie pe o pistă a centrului spaţial Kennedy din statul Florida. Supercarul a reuşit să atingă viteza de 300.6 km/h după ce a parcurs o distanţă de 5.3 kilometri.

Rezultatul este mai bun cu 15 km/h decât cel înregistrat de IMRA în 2014. Atunci un prototip din Finlanda a câştigat titlul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata