(foto) Premieră: Noile modele Audi R8 V10 performance RWD

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noile modele Audi R8 V10 performance RWD devin noile versiuni de bază a maşinii sportive germane. Acestea vin să le înlocuiască definitiv pe cele lansate anterior cu 540 de CP la activ. În continuare oferta va fi compusă dintr-un coupe şi o decapotabilă.

Caracteristici cheie:

  • Automobilele dispun acum de un motor V10 de 5.2 litri, natural aspirat, cu un sunet de neegalat, reacție fulgerătoare și vioiciune incredibilă. Produce acum 570 CP (+30) şi 550 Nm (+10) de cuplu. Cutia de viteze este una S tronic cu şapte trepte. Tracţiunea – doar pe puntea din spate. Tot acolo se găseşte un diferențial mecanic cu alunecare limitată şi funcţie de blocare automată.
  • Ca și în cazul tuturor R8-urilor, caroseria este construită din aluminiu folosind designul Audi Space Frame (ASF), cu piese mari din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP). Versiunea Coupe a noului R8 V10 performance RWD cântărește astfel doar 1.590 de kilograme, iar versiunea Spyder – 1695 de kilograme. Distribuția greutății pe osii este de 40:60.
  • Modelul Coupe poate face 0-100 km/h în 3.7 secunde (Spyder în 3.8) şi atinge maxim 329 km/h (Spyder – 327).
  • Suspensia și dinamica de condus sunt echilibrate special pentru tracțiunea spate. Când modul Sport este activat în sistemul Electronic Stabilization Control (ESC), sistemele de configurare și control ale suspensiei vor permite derapaje controlate. Au fost montaţi şi stabilizatori mai rigizi din fibră de carbon.
  • Servodirecția electromecanică asigură un contact strâns cu șoseaua. Iar dynamic steering, disponibilă pentru prima dată pentru un R8 RWD, oferă o reacție și un feedback chiar mai precis. Acest lucru face condusul mai dinamic printr-o direcție mai directă, de exemplu pe drumurile de țară curbate sau în viraje. De asemenea, crește confortul, facilitând direcția, de exemplu în manevrele de parcare sau alte situații.
  • Roțile cu jante extra-ușoare din aluminiu turnat de 19 și 20 de inci asigură o manevrabilitate precisă și un control deplin în viraje rapide. Anvelope Cup în format 245/30 R20 pe față și 305/30 R20 pe spate sunt disponibile opțional și oferă aderență și dinamică suplimentară.
  • Un sistem de frânare de înaltă performanță cu discuri din oţel de 18 inci cu un wave design sau un sistem opțional de frânare de înaltă performanță cu discuri carbo-ceramice de 19 inci pot asigura decelerația necesară.
  • Designul sportiv este inspirat de modelele GT4. Elementele caracteristice includ grila largă şi plată Singleframe, în negru mat, cu o emblemă R8 flancată de prize mari de aer, splitterul frontal și grila de evacuare a aerului din spate, precum și terminaţiile ovale ale eşapamentului. Fanta de sub capotă amintește de legendarul Audi Sport quattro.
  • Noul R8 V10 performance RWD este disponibil în 10 opțiuni de culoare. Una dintre ele este Ascari Blue Metallic, o culoare care anterior era disponibilă doar pentru versiunea de top R8 V10 performance quattro. Iar un pachet de design R8 performance adaugă un interior cu Alcantara neagră, cusături contrastante în Mercato Blue și inserții decorative din carbon.
  • La interior, cockpitul botezat Monoposto cuprinde Audi virtual cockpit cu un ecran de 12.3 inci, care este integrat într-o carcasă de sine stătătoare. Volanul R8 îmbrăcat în piele cu Multifunction plus oferă doi sau, în versiunea performance, patru sateliți de control, fiecare pentru utilizarea Audi drive select, pentru pornirea motorului, pentru activarea modului Performance și controlul sunetului motorului, precum și pentru a controla panoul de bord. La alegere sunt disponibile noi scaune R8 bucket sau unele sport, acoperite cu piele şi Alcantara.

Noile maşini pot fi comandate din 21 octombrie. Preţul de start în Germania este de 149 şi 162 de mii de euro respectiv.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/